Asiakaskokemus Finlayson ”Finfailson”

Finlayson tuo kankaiden, lakanoiden ja pyyhkeiden kauppa. Tarina lähtee aivan ihanaisesta lounasseurasta Classicpizza ravintolasta.

Kun lounasseura on oma vaimo keskustelu pysyy 90% lasten  ja heille tarkoitettujen tuotteiden ja tavaroiden ympärillä.  Niin myös tälläkertaa. Vaimoni esitteli aivan ihanan Finlayson Elefantti lastenpäiväpeiton puhelimesta ja olihan se hieno ja nyt vielä tarjouksessa joulun alla -40%. Mahtavuutta.

Päätimme, että lounaan jälkeen poiketaan Finlaysonin myymälässä Sellossa kun kerran olemme jo valmiiksi täällä. Välihuomautuksena kerron, että Tomi Björck tuunaama pitsa Classicpizzalle oli varsin mahtava. Suosittelen

Täydellä vatsalla on ehkä maailman parasta kävellä kauppakeskuksessa ja minun kohdalla kun verensokeri oli lounaan jälkeen kohdillaan, niin pieni mutta kiusallinen episodi olisi saanut nälkiintyneen miehen avautumaan myyjälle.

Finlayson myymälä on varsin viehättävä ja pieni kivijalkakauppa. Tavaraa on riittävästi ja värejä, kuoseja niin paljon ettei niin kaikki viitsi käydä läpi.

Kassalla oli vähän ruuhkaa mutta kassaneiti hyvän palvelun ihmisenä antoi vaimoni kysyä kysymyksensä.

”Hei, kysyisin Teiltä onko tämä Elefantti lasten päiväpeitto saatavana samaan hintaan Teiltä täältä myymälästä?”  Samalla vaimoni näytti puhelimesta Finlayson verkkokaupan sivua jossa komeili kyseinen peitto tarjouksineen.

Kassaneiti vastasi ” hmm, valitettavasti ei ole. Joudutte tilaamaan sen verkkokaupastamme”

Olin itse keskustelun aikana syventynyt puhelimeni hienoihin toimintoihin ja vasta kassaneidin vastaus sai minut palaamaan kuuloolle. Refleksin omaisesti suustani tuli kulunut ja käytöstapojeni vastaisesti ” mitä vi**ua?” Vaimoni mulkaisu taakse sekä hyvän lounaan siivittämänä jätin loput mölyt mahaan.

”Nyt ymmärrät miksi kivijalkakaupat kuolevat”

Kaupan ulkopuolella otin kauniisti vaimoni kädestä kiinni ja sanoin hänelle hellästi. ”Nyt ymmärrät miksi kivijalkakaupat kuolevat”.

 

Toni Koutu

Toni Koutu on toisen polven asiantuntijayrittäjä ja ex-nokialainen. Uudistunut asiantuntija joka puhuu IT:tä Businekselle. Hän pitää avoimuutta ja jakamista pelastajana. Sosiaalinen media on hänelle elämäntapa.

There are 4 comments

 1. Outi Aramo

  Kivijalkaa ja verkkokauppaa ei tulisi asettaa vastakkain ja kilpailemaan keskenään. Parhaassa tapauksessa kivijalan kauppias, vaikkapa franchiseyrittäjä, saisi joko koko tai osan tuotosta niissä tapahtumissa, joissa on toiminut kaupantekoa avustavana. Näin kivijalan kauppiaalla olisi intressi ohjata vaikka kädestä pitäen asiakas ostamaan yhdessä kanssaan tuotteet verkkokaupasta (showroom-tyyliin) tai verkkokaupasta tilaava voisi noutaa ostoksensa liikkeestä ( tai palauttaa). Nythän molemmat kanavat toimivat erikseen ja keskenään erilaisin tavoittein. Verkkoanalytiikasta on jo tuttu käsite konversion attribuutio, jolla tarkoitetaan sitä, että tapahtuneesta transaktiosta pyritään jyvittämään arvo kaikille siihen johtaneille tekijöille.

 2. Toni Koutu

  Outi, juurikin näin. Valitettavasti Suomessa vallitsee vastakkainasettelukulttuuri varsinkin niissä yrityksissä joilla on ollut vahva kivijalka ja verkkokauppa on tullut liiketoiminnan avuksi. Kuluttajana minua ei taas kiinnosta onko kauppa josta tuotteen ostan, onko se franchineyrittäjän vai kuuluuko se vaikka ketjulle. Nämä asiat pitää olla taustalla näkymättömänä.

  Kiitos Outi hyvästä kommentista!

  Menestystä vuodelle 2015!

  -Toni-

Kommentoi