Digihakkerit

Perustaessani Digitalistia minulla oli visio sadasta aktiviisesta ja intihimoisesti digitalisaatioon suhtautuvasta asiantuntijasta. Ajattelin perustavamme verkoston, joka tuottaisi, jakaisi ja kuratoisi tietoa onnistumisesta verkossa osana arjen muita askareita ja yhteistä hyötyä.

Olen itse tehnyt liiketoimintaa verkon avulla enemmän tai vähemmän viisitoista vuotta. Ihmettelen päivittäin kuinka paljon verkosta lausutaan ilman omakohtaista kokemusta tai näyttöä asioiden onnistumisesta. Erityisesti liiketoiminnasta.

Ihmettelen miten joku voi väittää tietävänsä kokeilematta itse mikä, milloin ja miten toimii verkossa. Se kielii vastuuttomasta tekemisestä ilman aitoa vakavuutta ja halua ymmärtää panosten ja tuotosten suhdetta. Toivottavasti sama välinpitämättömyys ei ole valalla Suomessa muussakin tekemisessä.

Pohdin pitäisikö perustaa maksullinen digihakkerit –ryhmä. Siis ryhmä osaajille, jotka sitoutuvat jakamaan, vastaamaan ja pyytämään neuvoa henkilökohtaisen ja yhteisen osaamisen edistämiseksi. Maksullinen siksi, että se on merkki aidosta sitoutumisesta ja syy poistaa ihmisiä, jotka eivät sitoudu tekemiseen. Julkaisija voisi poistaa maksavia asiakkaita, jos he eivät tee omaa osuuttaan yhteisen edistämisessä.

Aivan liian harvoin kysymme mitä meidän tulisi verkossa tehdä ja miten se vaikuttaa koko arvoketjuun. Säntäämme muotoilemaan palveluita ja pilkkimään ilman varmaa tietoa onko yritys jään vai viljan päällä. Kuvittelemme onnistumisia ilman ajatustakaan millaisesta tekemisessä verkossa on aidosti kysymys.

Tunnen luvattoman usein itseni yksinäiseksi verkossa ja arjessa. Ihmettelen yhä, olenko ainoa pöllo, joka on innostunut aidosti oppimaan analytiikan, sisällöt, vaikuttamisen, viestimisen ja jakelun oikealla tavalla ja paikassa. Ja vielä aivan ilman budjettia tai pikkurahoilla. Haaveilen aidosti merkittävistä budjeteista ja suuruuksista mitä niillä saisi aikaiseksi.

Ehkä vieläkin etsin sitä jengiä, joka suostuisi yhdessä antamaan, tekemään ja kertomaan, että me tehdään. Ja niin että kyllä onnistuu. Tulokset puhukoon puolestaan.

Ville Tolvanen

Miksi? Missioni on integroida äly osaksi yritysten arkea. Mitä? Enemmän ja parempaa vähemmällä. Muotoilemme parempia yrityksiä Miten? 1. Digivisiot ja strategiat 2. Apua transformaation johtamiseen 3. Digitaaliset liiketoimintaratkaisut. Kuka? Ville Tolvanen on mainetutkimuksen (M&M) Suomen näkemyksellisin markkinoinnin asiantuntija, Tivi top100 IT-vaikuttaja ja Procomin selvityksen mainituin henkilöbrändi somessa. (2016) "V" on puhuja, digitalisti, strategi, kouluttaja, konsultti ja Digitalist Network –verkoston perustaja. Intohimo, kyky hahmottaa, kirkastaa ja kiteyttää vaikeita kokonaisuuksia innostaviksi ajatuksiksi ja realistiseksi suunnitelmaksi erottavat Villen muista ajattelijoista.

Digitalist.tv >