Digitalist 2018

Digitalistin alku ei ala yhdestä miehestä ja visiosta. Se alkoi valtavasta huolesta Suomen tilasta ja visiosta digitalisoida Suomi pikseli kerrallaan. Ryhmä ihmisiä innostui tehtävästä ja lähti toteuttamaan asiaa syksyllä 2013.

Digitalistien tehtävään liittyi heti alussa useita yrityksiä tukemaan tehtävää. Päätettiin törmäyttää ihmisiä julkaisemalla artikkeleita, rakentamalla keskusteluryhmiä ja törmäyttää asiantuntijoita erilaisissa tapahtumissa. Toiminnan takana oli omaa riskiä kantanut pääsihteeri ja joukko innostuneita asiantuntijoita.

Vuosien saatossa verkosto, työ ja tehtävät ovat kasvaneet hurjasti. Tänä vuonna verkostoon muodostui myös Digitalist Group, jonka yli 250 asiantuntijaa vievät missiota eteenpäin ammatikseen. Digitalistit palvelevat asiakkaita 10+ studiossa Kanadassa, Usassa, Englannissa, Ruotsissa, Suomessa ja Singaporessa.

Tehtävä digitalisoida Suomi pikseli kerrallaan on päivittynyt missioon ”because tomorrow is co-created” ajatuksella huominen luodaan yhdessä. Sama tehtävä jatkuu kansainvälisesti superosaavan verkoston kanssa yhdessä.

Digitalist tunnustaa alustataloutta, johon voi osallistua monella eri tavalla. Meillä on seuraajia, osallistujia, vaikuttajia, asiakkaita, kumppaneita, työntekijöitä ja omistajia. Jokainen voi valita oman roolinsa verkoston tekijänä. Jokaisella on oikeus hyödyntää ja hyötyä työstä samalla tavalla. Työ sisältää riskejä, mutta niinhän asia on ollut aina ennenkin. Itse asiassa asiat eivät ole olleet koskaan yhtä hyvin.

Yhdistämme ryhmän ja verkoston yhdeksi yhteisöksi tulevan vuoden vaihteessa. Samalla päivittyvät kumppanit ja asiakkaat uuden ajan airueeksi. Digitalist studiot muodostavat kasvualustan kansainvälistyville yrityksille ja palveluympäristön digitalisaatiota edistäville yrityksille. Samalla etsimme uusia kumppanuuksia tositarkoituksella. Tarkoitus on siirtyä digijankuttamisesta toimialojen edistämiseen. Unelmissa vuodelle 2018 siintää ainakin asuminen, energia, liikenne, terveys, oppiminen, rahoitus ja teollisuus. Tervetuloa oppimaan, jakamaan ja välittämään ihmisistä, planeetasta ja yrityksistä aivan uudella tavalla.

Vuoden vaihteessa haluamme kutsua mukaan kaiken maailman digitalistit. Vuonna 2018 verkoston pääkieli on Englanti ja Suomen ryhmät jatkavat kuten tähänkin asti. Tervetuloa verkottamaan maailmaa Digitalist –hengessä. Tapahtumia tullaan järjestämään Tukholmassa, Lontoossa, San Franciscossa ja Helsingissä. Upea mahdollisuus jakaa ajattelua ja osaamista kaikkien halukkaiden kanssa.

On paljon ihmisiä, jotka toivovat tai julistavat Digitalist –toiminnan päättyvän. Näin on ollut alusta alkaen. Arvostan näitä ihmisiä. Ilman epäilijöitä ja panettelua ei olisi yhtä mukavaa yrittää vaikeita ja riskipitoisia asioita. Uusi aika on alussa ja yhteisö vahvempi kuin koskaan aiemmin. Tavoitteet on asetettu viiden vuoden päähän ja siihen asti painetaan päivä kerrallaan.

Visiossa siintää huomisen ratkaisujen tuottaminen yhdessä jo tänään.

 

 

Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group