Ei verkko mitään muuta

Ei verkko mitään muuta, jos vanhaa ei muuteta. Yksittäinen palvelukehitys on kuin työntäisi nakkeja mansikkakakkuun. Kokonaisuudesta syntyy epäselvä sekamelska.

Digitalisaatiota voi hyödyntää parhaiten tuomalla data keskeiseksi osaksi yrityksen arkea. Tiedon lupaus on valtava. Tieto liimaa yrityksen asiakkaat osaksi kommunikaatioverkostoa. Yhteyden avulla yritys voi kehittää asioita aidosti yhdessä asiakkaiden kanssa. Joustavasti mukana kulkeva tieto mullistaa työn tekemisen. Työaikojen ja –paikkojen sijaan tulosta syntyy siellä ja silloin kun se parhaaksi katsotaan.

IMG_0395

Digitalisaatio pitää nostaa jokaisen yrityksen strategian keskipisteeseen. Tärkeimmäksi hankkeeksi koko yrityksen kehittämisessä. Näin tekee myös 500 vuotta vanha Beretta, jonka pääjohtaja esiintyi Digitalistisissa viime viikolla (katso huikea esitys). Unohda hetkeksi, että kysymys on aseista ja mieti konepajana. Huomaa kuinka laajasti yritys tuo älyä osaksi tuotteita, palveluita ja koko yrityksen kehittämisestä. Esimerkillistä toimintaa mille tahansa konepajalle!

Hyvä uutinen yrityksille on teknologian kehittyminen palveluksi. Tämä tarkoittaa kehittämisen painopisteen palautumista liiketoiminnan kehittämiseen ja muutosjohtamiseen. Tekologia on kypsää, sitä ja osaamista on saatavilla ja hinnatkin oikein ostettuna ovat kohtuullisia. Digitalisaatio on tullut meidän kaikkien ulottuville! Vain ajatukset ja asenteet laahavat perässä.

Tervetuloa Telian, kumppaneiden ja Digitalistien pilvikiertueelle läpi maan! Tänään starttaamme Vaasassa, huomenna jatketaan Oulussa. http://digitalistnetwork.com/digitalist-sonera-pilvikulkurit-kiertue-vaasa-oulu-rovaniemi-kuopio-jyvaskyla-tampere-vantaa/

Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group