ENERGIA

Äly, data ja digitalisaatio ovat energian parhaita kavereita. Digiaika mullistaa ajattelua henkilökohtaisen, liikkumisen, liiketoiminnan ja yhteiskunnan tarvitseman energian tuottamisesta, varastoinnista, jakelusta ja liiketoiminnasta.

Energiaa on perinteisesti lähestytty tuotantotavasta ponnistavasta näkökulmasta. Olemme eläneet rikkaudessa, jossa energia on ollut halpaa ja sitä on ollut varaa myöskin hukata niin asumisessa kuin liikkumisessakin. Jokainen rakennuksia tai auton moottoreita lämmittävä tietää asian olevan toisin.

Paremmin ja kestävämmin tuotettu, jaettu ja rahoitettu energia on myös askel parempaan maailmaan. Vastuullisesti voisi ajatella jokaisen Digitalistin tuottavan omaan työ-, vapaa-aika ja liikkumiseen liittyvän energiansa. Miten olisi enemmän ja parempaa liiketoimintaa vähemmällä kulutuksella ja kestävämmin? Itselleni kuulostaa ihanteelta, johon voisin itse sitoutua.

Energia-asiat ovat isoja kysymyksiä, jotka kuitenkin kilpistyvät yksilön ja yhteisön tekemiin valintoihin siitä osallistummeko energian tuottamiseen, olemmeko mukana kehittämässä energiaa säästäviä palveluita tai haluamme edistää toimialan murrosta. Vastaus digitalistille pitäisi olla jokaiseen edelliseen myönteinen. Data, digitalisaatio ja uusi ajattelut muuttavat maailmaa askel, päivä ja vuosi kerrallaan.

Energia pitäisi nähdä passiivisen infrastruktuurin sijaan henkilökohtaisena, jaettuna, yhteisenä ja kehitettävänä resurssina, ehkä jopa työkaluna, jota säästämällä, mittaamalla ja älykkäästi ohjaamalla saadaan parempia tuloksia niin taloudessa kuin maailmassakin.

Ei tarvitse olla hörhö tunnistaakseen järkevän energiakäytön kerrannaisvaikutuksia ympäristössä, taloudessa ja omassakin hyvinvoinnissa. Siksi energia, data ja digitalisaatio muodostavat kultaisen liiton, joka koskettaa meitä kaikkia.

Fortum Digitalist Energy Forum luotaa ajattelua energiaan uudella tavalla: Miten mittaan ja kehitän omaa, liikkumisen, asumisen, liiketoiminnan ja koko yhteiskunnan energiaa. Tervetuloa vaikuttamaan ja vaikuttumaan! Fortum Digitalist Energy Forumiin 11.5. 2017

Ville Tolvanen

Miksi? Missioni on integroida äly osaksi yritysten arkea. Mitä? Enemmän ja parempaa vähemmällä. Muotoilemme parempia yrityksiä Miten? 1. Digivisiot ja strategiat 2. Apua transformaation johtamiseen 3. Digitaaliset liiketoimintaratkaisut. Kuka? Ville Tolvanen on mainetutkimuksen (M&M) Suomen näkemyksellisin markkinoinnin asiantuntija, Tivi top100 IT-vaikuttaja ja Procomin selvityksen mainituin henkilöbrändi somessa. (2016) "V" on puhuja, digitalisti, strategi, kouluttaja, konsultti ja Digitalist Network –verkoston perustaja. Intohimo, kyky hahmottaa, kirkastaa ja kiteyttää vaikeita kokonaisuuksia innostaviksi ajatuksiksi ja realistiseksi suunnitelmaksi erottavat Villen muista ajattelijoista.