Hiljaiset signaalit värähtelevät – digitalisaatio jakaa yritykset

Pinnan alla kytee, on tyyntä ennen myrskyä – sieltä täältä voi poimia hiljaisia signaaleja yhä vahvemmasta digitalisaation rantautumisesta ja digiaaltojen vaikutuksista.

Asiantuntijoiden aktiivisuus Linkedinissä on selvästi kasvanut – kiinnostavaa sisältöä jaetaan ja siitä tykätään selvästi aktiivisemmin kuin vuosi sitten.

Yhä isompi yleisö on löytämässä Twitterin sosiaalisen TV:n kautta. Suoria TV-ohjelmia kommentoidaan ja tunnelmia jaetaan – onhan TV:n katsominen yhteisöllisesti paljon monipuolisempi kokemus.

Isojen perinteisten ja kansainvälisten kuluttajabrändien digitaaliset markkinointipanostukset ovat tänä vuonna vahvassa kasvussa, vaikka heillä ei olekaan varsinainen liiketoiminta verkossa.

Viime viikolla yli 500 henkeä varasi yhdessä päivässä paikkansa Digitalist Networkin TBWA Digitalist Social Business Forumista

Verkostoituminen ja b-to-b -viestintä muuttavat muotoaan yhä vahvemmin digitaaliseen h-to-h muotoon.

Tapaamiset sovitaan Linkedinin, Facebookin, Messengerin tai Twitterin kautta – näin ainakin on tapahtunut tänä vuonna omalla kohdallani.

Yritykset jakaantuvat yhä vahvemmin digitaalisiin edelläkävijöihin, ensi askeleita digitaalisessa maailmassa ottaviin sekä niihin, jotka valitsevat mielummin sen tutun ja turvallisen tavan toimia – tavan, jolla yritys on pärjännyt ihan hyvin viimeiset 10-20 vuotta tai pidempään. Sosiaalisen median opetteluun ja oppimiseen ei näissä yrityksissä ole aikaa, on niin kiire saada hoidettua olemassa olevat projektit alta pois ja myytyä lisää.

Näillekin yrityksille kontaktit ja suora yhteys kaikkein kiinnostavimpiinkin prospekteihin ovat käden ulottuvilla juuri niissä sosiaalisen median palveluissa – kunhan ensin vain uskalletaan luopua yritysjargonista ja miettiä miten meidän yritys voi auttaa ja helpottaa asiakkaita heidän arjessaan.

Kuluneella viikolla on muun muassa mietitty pehmentäisikö johtajan oma digimentori hyppyä sosiaalisen median koukeroihin (http://tiistaiklubi.fi/blogi/2015/02/26/25), mistä olisi varmasti jo paljon apua. Itse mietin pitäisikö jonkun ottaa johtajan nykyiset aikaa vievät hommat hetkeksi hoitaakseen, jotta hän ehtisi rauhassa tutustua
eri palveluihin, perehtyä kunkin palvelun ominaisuuksiin sekä jäsennellä ja kirjoittaa ajatuksiaan?

Digitaalisuus ja vaikuttaminen sosiaalisessa mediassa ei ole mikään
yhden päivän, viikon tai edes kuukauden kestävä kampanja. Se on jatkuvaa
ja pitkäjännitteistä työtä, josta harvoin pystyy napaamaan pikavoittoja.

Eilen menestyksekkäästi tuulta alleen ottanut kirjoitus on jo ensi kuussa vanhaa sisältöä, mutta silti jokainen kirjoitus, ajatus tai oivallus jättää yhä syvemmän muistijäljen niille henkilöille, jotka seuraavan kerran ostopäätöstä tehdessään harkitsevat sinun ja kilpailevan yrityksen väliltä. Se on hyvä pitää mielessä – ihan joka päivä.

Johanna Lehtonen

Rakentaa tulevaisuuden tarinaa. Laittaa itsensä likoon ja välittää aidosti. Ideoi uutta. Vahva 16 vuoden kokemus asiakkuuksista, liiketoiminnan kehittämisestä, myynnistä ja asiakasymmärryksestä. Account Director @ Carat Finland. Yrittäjä - Stooria. Auttaminen on parasta markkinointia. Vaihdetaan ajatuksia verkossa: @jolehtone

There are 3 comments

    1. Johanna Lehtonen

      Kiitos Ville. Ilmiöiden ja muutosten seuraaminen digimaailmassa on erittäin mielenkiintoista. Vaikka käyttäytymisdataa kerätään ja varastoidaan, aika harva pystyy kuitenkaan ennustamaan oikeaa muutosvauhtia. En usko, että pystyy sisäistämään edes murto-osaa digitalisaation mahdollisuuksista, jos ei itse elä ja hengitä sitä maailmaa – päivittäin.

  1. Timo Ruohomäki

    Voi olla, että pelkästä twitteristä tai Whatsappista puhuminen ei tavoita oikeita synapseja mutta caset laajemmista kokonaisuuksista tekevät lopulta tehtävänsä. Joillekin voi olla helpompi ajatella twitteriä asiakaspalvelun kanavana joka voi kytkeytyä prosesseihin sosiaalisen CRMn tai helpdesk -järjestelmän kautta. Toki tuo myllää sisäisiäkin prosesseja moneen suuntaan kun aletaan miettimään viestinnän ja jälkimarkkinoinnin suhdetta. Kaikki tämä on erittäin tervetullutta pohdittavaa ja murtaa sisäisiä siiloja urakalla.

Kommentoi