Miksi jokaisen tulisi sisäistää ja ymmärtää IOT?

Asioiden tai esineiden internet on seuraava uusi musta. Vasta tilojen, laitteiden, tavaroiden ja erilaisten ihmiseen liitettävien antureiden kytkeminen yhteen vie meidät todella digiaikaan.

Paljon minua viisaammat sanovat, että olemme nähneet internetin vaikutuksista yhden prosentin. Nokia kuvaa hyvin 5G –visiossaan miten yhteiskunta, yhteisöt, asiat ja ihmiset liittyvät toisiinsa ja tuottavat aivan erilaisen tavan ennakoida, navigoida, ohjata, johtaa ja mitata asioita. Olemme viimeinen sukupolvi joka elää tyhmässä yhteiskunnassa. Siksi on hienoa elää aikaa, jolloin näemme suuren työn, asioiden, liiketoiminnan ja osaamisen murroksen.

Suomessa erehdyttiin puhumaan alussa teollisesta internetistä. Ikään kuin asioiden ja esineiden internet kuuluisi vain teolliseen toimintaan. Tänään Kauppalehti raportoi messuilta Amerikasta, jossa esitellään verkon yli toimivia robotteja, lentoemäntiä, pyöräilykypäriä ja seksivälineitä.

Asioiden internet mullistaa myös rakennukset. Pelkän talotekniikan sijaan rakennamme kohta älykkäitä tiloja, jotka ennakoivat, inspiroivat, reagoivat ja kuluttavat vähemmän. Samalla niistä tulee turvallisempia, joustavampia, tehokkaampia ja käyttökelpoisempia. Matka tyhmästä älykkääseen tilaan on ajatuksellisesti pitkä mutta teknisesti lyhyt. Autoista tuttu robotiikka ja äly tarttuvat kyllä ajan kanssa tiloihinkin.

Suomea vaivaa IOT-ajattelussa sama kuin kaikessa muussakin digitalisaatiossa. Pistemäisiä ratkaisuja yrityksen olevan tueksi tai strategian ulkopuolelta. Tarina maailmalta kertoo toista. Ruotsalaiset ja saksalaiset kuulemma korvaavat johtamisjärjestelmiä jo älykkäillä IOT-toteutuksilla. Niillä synnytetään enemmän ja parempaa liiketoimintaa vähemmällä.

Digitalistien IOT-taival alkaa suoraan asian huipulta. Kiitos Soneran esittelemme laadukkaita kokonaisuuksia Pauligin älymukeista autoteollisuuden kautta ihmistä mittaaviin älyratkaisuihin. Digitalistit tarjoavat kaiken olennaiset IOT:stä kolmessa tunnissa 13.10. 2016.

Älä missää IOT-junaa. Varaa lippusi ajoissa tästä.

Ville Tolvanen

Miksi? Missioni on integroida äly osaksi yritysten arkea. Mitä? Enemmän ja parempaa vähemmällä. Muotoilemme parempia yrityksiä Miten? 1. Digivisiot ja strategiat 2. Apua transformaation johtamiseen 3. Digitaaliset liiketoimintaratkaisut. Kuka? Ville Tolvanen on mainetutkimuksen (M&M) Suomen näkemyksellisin markkinoinnin asiantuntija, Tivi top100 IT-vaikuttaja ja Procomin selvityksen mainituin henkilöbrändi somessa. (2016) "V" on puhuja, digitalisti, strategi, kouluttaja, konsultti ja Digitalist Network –verkoston perustaja. Intohimo, kyky hahmottaa, kirkastaa ja kiteyttää vaikeita kokonaisuuksia innostaviksi ajatuksiksi ja realistiseksi suunnitelmaksi erottavat Villen muista ajattelijoista.

Digitalist.tv >