Ketä kiinnostaa?

Viestinnän kentällä käydään kiinnostavaa kilpailua mm. pankkisektorilla. Jokaisen kommunikaatiosta kiinnostuneen kannattaisi analysoida ja pohtia Nordean ja OP:n erilaisia lähestymistapoja vaikuttamiseen. Kuka puhuu, mistä puhutaan, miten viestitään, missä ja kanavissa ja mitä lehdet kirjoittavat. Kiinnostavia aikoja.

Soppaan heittää ainoa lusikkansa myös piskuinen Säästöpankki Nooa, joka lupaa mullistaa asioinnin pankin kanssa. Tästä eteenpäin jokainen asiakas saa oman säästöpankkiirin, jonka kanssa asioita voi hoitaa haluamassaan kanavassa ja paikassa. Somessa, sähköpostilla, puhelimessa tai kohtaamisessa kahvilassa, konttorissa tai kotona. Mielenkiintoinen avaus. (Tunnustan, olen sotkeutunut finanssialan kehittämiseen viime aikoina).

Tekisi mieleni ehdottaa nollapalaveria melkein kaikille viestiville yhteisöille ja yrityksille. Käyttää vähän aikaa miettimällä, mikä on kiinnostavaa ja miten kommunikaation ja kaupallisten tavoitteiden suhdetta voisi kehittää pitkällä aikavälillä. Piirtäisi ensin jotain kiinnostavaa, ja katsoisi sitten mitä tähän asti on tehty. Turha pois ja täysi fokus rohkeasti tuottavaan vaikuttamiseen omissa, ansaituissa ja maksetuissa kanavissa.

Olen itsekin pohtinut tarinoiden kiinostavuutta niin Digitalistissa kuin omassakin tekemisessäni. Digitalistissa mietin, miten ihmiset voisivat tulla yhtä innostuneena mukaan kuin Tavastialle mennään katsomaan ja kokemaan musiikkia. Pohdin miksi en yhtään innostu IT-alan tapahtumista jättimäisessä konserttitalossa. Odotan tapahtumalta enemmän kuin kahvit, kalvot ja värjätyt valaisimet.

Omassa toiminnassani olen toteuttanut kaikkia omia haaveitani. Yhdistänyt ”artismia” konsultin rooliin, ollut ristiriitainen välillä kuin Henry Rollins ja muutenkin pohtinut vaikuttamista vastaanottajan näkökulmista. Valintoihin kuuluu kirjoittaa avoimesti samassa paketissa niin isästäni, naisista kuin yrityksistäkin. Yritän kertoa mitä itse ajattelen vaikuttamisesta ja elää niin kuin opetan. Jokaisen tulisi löytää oma tapansa luoda jotakin tiedottamisen ja mainoksien sijaan.

Kiinnostavuus syntyy rohkeudesta, erottuvuudesta, ristiriitaisuudesta ja jännitteestä viestin välittäjän ja vastaanottajan välissä. Huomaatko, miten OP kertoo tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista ja Nordea ”premium –konttoreista” ja huonosti rakennetuista joukkorahoituspalveluista. Karhinen vs. Nordean ”Gordon Gekko.” On kuulemma hyvä ja osaava kaveri. Ja sitten vielä se Rytkönen, Säästöpankkiiri.

Sanoivatpa viestijät mitä tahansa, kaikki kommunikaatio kilpailee aina hetkissä ja kanavissa saman kivikautisen käyttäjän huomiosta. Menee helposti Emmat, Ruuneperit, uutiset ja kampanjat suloisesti sekaisin. Siinä sekametelisopassa kannattaisi olla se, joka 1) puhuttaa 2) muistetaan 3) aiheuttaa toimenpiteitä. Pahinta mitä viestinnässä voi tapahtua on se, että mitään ei tapahdu. Se taitaa olla aivan liian monen yhteisön arkea.

Dingle Digitalist Communication Forum 30.3. 2017 Lippujen varaus alkaa pian!

 

 

 

 

Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group