Leikkeleitä ja mielipiteitä

Koko universumia on pitkään kalvanut ongelma siitä mikä on oikea järjestys leivän päälle laitettavien juuston ja makkaran osalta.

Kuulopuheiden mukaan Itä-Suomessa juusto tulee aina alimmaikseksi ja makkara päälle. Savolaiset haluavat laittaa makkaran alimmaiseksi. Pääkaupunkiseudulla senior-digiplannerit hipsterkahviloissaan pohtivat järjestyksen lisäksi myös hienoja uusia termejä leikkeleille.

Tähänkin, niin kuin moniin muihinkin kriittisiin yrityksien ongelmiin, on yksi helppo ratkaisu. Oman näkökulman hylkääminen ja ratkaisun etsiminen oman mielipiteen ulkopuolelta. Kyse on siis vain ja ainostaan siitä halutaanko löytää ratkaisu. Ja se tapahtuu näkökulmaa vaihtamalla.

Tällä tavoin ratkaisu näyttääkin jo liiankin helpolta.

Ratkaisu onkin seuraava: juusto toiselle puolelle ja makkara toiselle puolelle leipää.

Ja ennen kuin alat ankeuttamaan että näin ei voi tehdä. Totta kai voi tehdä. Tein juuri ja se toimii.

Näin on melkein jokainen maailman innovaatio syntynyt.

Oman mielipiteensä hylkäämällä ja itsensä ulkopuolelta tarkastellen.

Näin myös leivän päälle on pantavaa myös jatkossakin.

Markus Nieminen

Suunnittelen strategioita, monikanavaista markkinointiviestintää, tuotteita ja palveluita. Olen yrittäjä, partneri dynamo&son mainostoimistossa ja SON Helsingin perustaja. Olen työskennellyt yli viisitoista vuotta markkinointiviestinnän parissa ja sinä aikana olen suunnitellut kaikkea merkeistä yritysilmeisiin, tuotteista palveluihin, analogisesta digitaaliseen ja monologista dialogiin. Bloggaan markkinointiviestinnän murroksesta ja haasteista Digitalist Networkiin.