Lupapiste on vyörynyt yli Suomen. Muutaman kuukauden päästä reilut kaksisataa Suomen kolmestasadastakolmestatoista (313) kunnasta jo hyödyntää viranomaisasiointia mullistanutta lupapalvelua. Anekdoottina pitänee mainita, että kun puhutaan Lupapisteen hyödyistä, niin läpimenoaika on yksi kiinnostavuutta herättävimmistä aiheista; onko oikeasti sähköisestä asioinnista apua? No, Vantaan rakennusvalvonta voitti rakennusluvan haun SM-kisat aikaan viisikymmentä minuuttia ja risat.

Tarkoittaa siis, että ihan oikea rakennuslupa ihan todelliseen omakotitalokohteeseen a) haettiin ja b) myönnettiin alle tunnissa. Revi siitä.

Joten mitä nyt? Onko maailma pelastettu kun homma alkaa sujumaan? Voisiko samaa lupa-alustaa hyödyntää muissakin kuntien toimissa? Päivähoidossa? Hallinnossa? Koulutoimessa? Varmasti, mutta eivät sisälly meidän suunnitelmiin.

Rakennettu ympäristö – eli oikeastaan se kaikki, minkä näet kun ikkunasta ulos katsot – on se meidän juttu. Ja usko pois, siinäkin vielä digitalisoitavaa riittää.

Missiomme on helpottaa ihmisten arkea himoittavilla verkkopalveluilla, jotka vähentävät turhaa byrokratiaa, lisäävät läpinäkyvyyttä ja luovat hyvää mieltä.

Visiomme on olla avoin pilvipalveluoperaattori, jonka kansainvälinen ekosysteemi on asiakkaillemme halutuin ja antaa rakennetun ympäristön onnistuneimman asioinnin.

Strategiamme on sähköistää viranomaislupa-asiointi, jotta sen päälle voimme tuottaa uudenlaisen palveluekosysteemin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että on aika ottaa seuraava askel. Lupapiste ja siten Suomen (rakennetun ympäristön) sähköinen asiointi on hyvässä mallissa. Joten kuka siitä hyötyy eniten? Keitä ovat he, joita voisimme vielä enemmän auttaa ja putkea tehostaa?

Yritykset.

Rakentamiseen, oli sitten kyse rakennuksista tai infrasta, liittyy huikea määrä erilaisia yrityksiä, joille sähköistäminen – oikeammin digitalisaatio – luo upeita mahdollisuuksia. Jo nyt on markkinoilla olemassa lukuisa määrä erilaisia palveluita, joita nuo lukuisat yritykset hyödyntävät. Yleisenä haasteena silti on se, että nuo palvelut eivät juttele edes keskenään, saati sitten viranomaisten kanssa. Tuon haluamme korjata. Siksi otamme askeleen kohti strategiamme toista kasvujalkaa: ekosysteemiä.

Mitä se oikeasti tarkoittaa, emme mekään vielä tiedä. Mutta tulemme nyt kaapista ulos asian kanssa, ja haastamme sinut mukaan. Sillä eihän näitä asioita yksin tehdä, vaan asiakkaan ja kumppanin kanssa. We want you.

Kun kirjoitan tätä, on kello Suomessa yö ja täällä missä olen, on päivä. Siksi täten, koska kolmas kasvujalkamme löytyy Suomen rajojen ulkopuolelta. Viimeisen vuoden aikana olemme avanneet liki kymmenen myynticasea ulkomaille – kaikki siten, että meihin päin ollaan alunperin oltu yhteydessä. Lupapiste on maailmassa ainutlaatuinen entiteetti, ja se on huomattu. Koska momentum, siksi lentoyhtiön kanta-asiakaskortti. Siksi tässä samalla sivusilmällä katselen merimaisemia hotellini 35. kerroksen ikkunasta.

Edeltävässä kappaleessa pyysin sinua mukaan asiakkaana ja kumppanina. Nyt pyydän sinua mukaan myös tiimiläiseksemme. Sillä koemme itsemme juuri nyt hieman vajaiksi, tiimimme ei ole kasassa, sinä puutut siitä.

Suomeksi sanottuna olemme vaille kolmea uutta tiimiläistä:
Sinä, joka kaltaisenamme osaat rakentaa uutta ekosysteemiä ja bisnestä sinne, missä muut eivät mahdollisuuksia näe, tule luoksemme. Sinä, joka hinkuat Finskin mustaa korttia ja liikut luontevasti niin Tokiossa kuin Dallasissa, odotamme sinua. Sinä, joka olet digitaalisen ajan keskiössä generoimassa myyntiä analyyttisen markkinointiviestinnän avulla, meillä on sinulle sosiaalisen median tunnukset. Lupapiste kutsuu sinua.

Soitameilaatwiittaawhatsappaa nyt heti.

Ja lue tuolta lisää:
solita.fi/avoimet-tyopaikat/liiketoimintajohtaja
solita.fi/avoimet-tyopaikat/kansainvalisen-liiketoiminnan-rakentaja
solita.fi/avoimet-tyopaikat/markkinointiviestintapaallikko