Miksi sinun pitäisi verkostoitua?

Tapaan ihmisiä, joille maailma on lähes valmis paikka elää ja nauttia. Kaikille asioille on paikkansa ja aikansa. Ajatuksia on syytä toteuttaa sopivasti oikeassa järjestyksessä turhia muutoksia välttäen. Jokaiseen hetkeen löytyy oikea tapa tehdä asioita. Nämä ihmiset näkevät maailman turvallisena paikkana taapertaa, joka on täynnä valmiita reittejä, toimintamalleja, työkaluja ja ajatuksia.

Sitten on kaltaisiani, jotka kokevat maailman kaoottisena tarinoiden, tilanteiden, ihmisten ja kohtaamisten pasta-annoksena. Ihmisiä, jotka uskovat yrittämiseen, uusiin ideoihin, kehittymiseen ja jatkuvaan parantamiseen. Ihmisiä, jotka ajattelevat jokaisen näkemänsä patsaan oman aikansa punkkarina.

Tarkoitushakuinen luokittelu. Maailmassa on tietysti edellä mainittujen profiilien lisäksi miljardeja erilaisiakin versioita. Ajatuksena saada sinut ajattelemaan omaa maailmankuvaasi ja toimintaasi arjessa. Toiveena herätellä sinutkin pohtimaan verkostomaisen maailman mahdollisuuksia. Ajatuksistasi riippumatta sinun pitäisi aktivoitua verkostoitumaan, altistua uusille ajatuksille ja kehittää itseäsi työntekijänä ja ihmisenä.

Kaiken kehittämisen taustalla on uudet toimintamallit ja työkalut yhdistettynä loputtomaan määrään toistoja.

Verkostojen ideana on kytkeä merkittävä määrä ihmisiä, osaamista ja yrityksiä yhteyteen toistensa kanssa. Verkoston rakentaminen ei ole manipulointia vaan jatkuvaa vuorovaikutusta verkoston välillä ja ulkopuolella. Parhaimmillaan verkoston on ketterä tapa oppia, kehittää, löytää uutta, ansaita ja tuottaa lisäarvoa. Siis kaikkea sitä, missä hyvässä liiketoiminnassakin on kysymys.

Saatat ajatella myynnin olevan hyvä tapa löytää uusia asiakkaita. Tai saatat ajatella henkilökohtaisen myynnin valtavan hitaana, kalliina ja työläänä tapana etsiä uutta arvoa. Miksi myydä jos voi markkinoimalla löytää itselleen sopivat kumppanit, asiakkaat ja tekijät? Verkostojen ja markkinoinnin idea on samankaltainen. Viestitään yhdeltä usealla, joista pieni prosentti vastaa, kiinnostuu tai ostaa idean ja haluaa siitä arvoa itselleen.

Miksi sinun pitäisi verkostoitua?

  1. Verkostot ovat loistava tapa kehittää yhdessä. Aloitin juuri Digitalist 3.0 strategian kehittämisen ja keskustelun verkossa. Verkostossa kehittäminen tuo uusia ajatuksia ja todentaa avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta tarjoten jokaiselle halukkaalle mahdollisuuden oppia. 
  2. Verkosto on tehokas tapa markkinoida. Oma verkosto laskee viestimisen hintaa ja tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia asiakkaita jne. Miksi ihmeessä maksaa aina mediasta, jos voit rakentaa yrityksellesi suoran tavan vaikuttaa asiakkaisiin verkostojen kautta?
  3. Palvele siellä missä asiakas on. Digiaikana asiakas valitsee asioinnin ajan, paikan, kanavan ja kielen. Miksi ihmeessä emme yhdistäisi asiakaspalvelua, myyntiä ja markkinointia yhdeksi asiakaskokemukseksi? Ei myynti ole tuputtamista vaan asiakkaan odotusten ylittämistä. Hyvä palvelija ehdottaa, auttaa ja yrittää myydä lisää arvoa asiakkaalle.
  4. Tunnista uusia markkinoita ja mahdollisuuksia. Peilaamalla omia ajatuksia verkossa saat palautetta itsellesi ja yrityksellesi. Kytkemällä verkostoja ristiin toisten verkostojen kautta opitte yhdessä uutta. Digitalistitkin haluavat verkostoitua energian, rakentamisen, matkailun, terveyden ja oppimisen verkostojen kanssa.

Innostuitko verkostoista? Pidä mielessä ainakin seuraavat stepit ja ryhdy toimeen jo tänään. Matka alkaa itsensä altistamisesta ja muiden kohtaamisesta. Siihen pääset rohkeuden keräämisen sijaan häpeästä luopumalla. Ymmärrät, että on parasta olla oma itsesi vikoinesi ja että löydät itsellesi sopivat verkostot olemalla juuri sellainen kuin aivan alastomana olet.

  1. Rakenna verkostoja ennen kuin tarvitset niitä
  2. Suunnittele (työ) elämääsi 3,5,10 vuoden päähän
  3. Muista puhua, kirjoittaa, jakaa ja julkaista juuri siitä mihin haluat profiloitua
  4. Älä esitä, ota rennosti
  5. Dokumentoi ja manifestoi, älä kampanjoi ajatusvirtaasi
Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group