Muotoile osaamisesi digiaikaan 27.4. Ixonos Digitalist Business Design Forumissa

Suomessa on käynnissä iso määrä digitalisaation hyödyntämiseen tähtääviä kehityshankkeita ja ymmärrys muutoksen haasteista paranee. Moni toimiala ymmärtää jo ekosysteemien merkityksen ja alustatalouden mahdollisuudet.

Parhaat yritykset muotoilevat jo koko arvoketjuaan digiaikaan. Kärkijoukko näkee laajasti tekoälyn, asioiden ja internetin ja tiedolla johtamisen hyödyt tämän päivän ja huomisen liiketoiminnassa. Usealla on asiaankuuluva huoli pysymisestä kiinni ajassa ja kilpailussa.

Verkkopalveluiden sijaan nyt verkotetaan liiketoimintoja digitalisaatiota hyödyntäen.

Aito digitalisaation hyödyntäminen haastaa koko yrityskulttuurin ja liiketoiminnan. Uutta tapaa ja mahdollisuuksia tehdä liiketoimintaa on pohdittava 1) infrastruktuurin, 2) työn ja 3) osaamisen, 4) prosessien ja palveluiden sekä 5) asiakaskokemuksen kautta.

Tyhjältä pöydältä uutta liiketoimintaa rakentavat yritykset saavat jopa epäreilun kilpailuedun pystyessään rakentamaan liiketoimintaa ilman kulttuurin, rakenteiden ja kommunikaation aiheuttamia hidasteita. Siksi jokaisen toimiva yrityksen on nostettava digitalisaatio strategian keskipisteeseen ja johdettava tarvittavia muutoksia kädet savessa. Irtonaisista palveluista ja kokeiluista tulee irtonaisia kokeiluja. Aito digiajan tekeminen haastaa koko yrityksen uudistumaan kuten esimerkiksi Fredman Group tekee.

Myös Digitalist disruptoi oman tekemisensä. Ensimmäisen vaiheen (2014-2017) ajatus osaamisen, osaajien ja yritysten törmäyttämisestä syventyy aitoon ja kansainvälistyvään tekemiseen tulevina vuosina. Kerromme lisää omasta yritysmuotoilustamme 27.4. 2017 Ixonos Digitalist Business Design Forumissa. Tervetuloa vaikuttamaan ja vaikuttumaan huippuosaamisesta mm. MAASin, globaaline teknologian, energian ja palveluiden ympärillä. Varaudu yllättymään.

Missä sinä olit kun Digitalist kertoi uudesta suunnastaan? Varaa lippusi tästä.

Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group