Muotoile osaamisesi digiaikaan 27.4. Ixonos Digitalist Business Design Forumissa

Suomessa on käynnissä iso määrä digitalisaation hyödyntämiseen tähtääviä kehityshankkeita ja ymmärrys muutoksen haasteista paranee. Moni toimiala ymmärtää jo ekosysteemien merkityksen ja alustatalouden mahdollisuudet.

Parhaat yritykset muotoilevat jo koko arvoketjuaan digiaikaan. Kärkijoukko näkee laajasti tekoälyn, asioiden ja internetin ja tiedolla johtamisen hyödyt tämän päivän ja huomisen liiketoiminnassa. Usealla on asiaankuuluva huoli pysymisestä kiinni ajassa ja kilpailussa.

Verkkopalveluiden sijaan nyt verkotetaan liiketoimintoja digitalisaatiota hyödyntäen.

Aito digitalisaation hyödyntäminen haastaa koko yrityskulttuurin ja liiketoiminnan. Uutta tapaa ja mahdollisuuksia tehdä liiketoimintaa on pohdittava 1) infrastruktuurin, 2) työn ja 3) osaamisen, 4) prosessien ja palveluiden sekä 5) asiakaskokemuksen kautta.

Tyhjältä pöydältä uutta liiketoimintaa rakentavat yritykset saavat jopa epäreilun kilpailuedun pystyessään rakentamaan liiketoimintaa ilman kulttuurin, rakenteiden ja kommunikaation aiheuttamia hidasteita. Siksi jokaisen toimiva yrityksen on nostettava digitalisaatio strategian keskipisteeseen ja johdettava tarvittavia muutoksia kädet savessa. Irtonaisista palveluista ja kokeiluista tulee irtonaisia kokeiluja. Aito digiajan tekeminen haastaa koko yrityksen uudistumaan kuten esimerkiksi Fredman Group tekee.

Myös Digitalist disruptoi oman tekemisensä. Ensimmäisen vaiheen (2014-2017) ajatus osaamisen, osaajien ja yritysten törmäyttämisestä syventyy aitoon ja kansainvälistyvään tekemiseen tulevina vuosina. Kerromme lisää omasta yritysmuotoilustamme 27.4. 2017 Ixonos Digitalist Business Design Forumissa. Tervetuloa vaikuttamaan ja vaikuttumaan huippuosaamisesta mm. MAASin, globaaline teknologian, energian ja palveluiden ympärillä. Varaudu yllättymään.

Missä sinä olit kun Digitalist kertoi uudesta suunnastaan? Varaa lippusi tästä.

Ville Tolvanen

Miksi? Missioni on integroida äly osaksi yritysten arkea. Mitä? Enemmän ja parempaa vähemmällä. Muotoilemme parempia yrityksiä Miten? 1. Digivisiot ja strategiat 2. Apua transformaation johtamiseen 3. Digitaaliset liiketoimintaratkaisut. Kuka? Ville Tolvanen on mainetutkimuksen (M&M) Suomen näkemyksellisin markkinoinnin asiantuntija, Tivi top100 IT-vaikuttaja ja Procomin selvityksen mainituin henkilöbrändi somessa. (2016) "V" on puhuja, digitalisti, strategi, kouluttaja, konsultti ja Digitalist Network –verkoston perustaja. Intohimo, kyky hahmottaa, kirkastaa ja kiteyttää vaikeita kokonaisuuksia innostaviksi ajatuksiksi ja realistiseksi suunnitelmaksi erottavat Villen muista ajattelijoista.