Tehdäänkö hyvää markkinoinnilla?

Bisnespäättäjä, sinut on haastettu – syksyllä muutetaan mainonta ja viestintä palveluksi ja auttamiseksi

Suomi on suurten suunnitelmien maa, kuten Alf Rehn osuvasti kirjoitti kirjoitti Turun Sanomissa 16.7. http://m.ts.fi/i/652464. Allekirjoitan täysin suomalaisten mustavalkoisen -ajattelutyylin. Harmaan sävyjä kuitenkin tarvitaan ja Suomi kaipaa nyt kipeästi nopeaa ja ketterää muutosta, jotta suomalaisilla yrityksillä on jatkossakin asiakkaita eivätkä kansainväliset kilpailijat jyrää 6-0 kotimaisia toimijoita.

Moni bisnespäättäjä liottelee vielä tällä hetkellä laiturilla varpaita vedessä miettien samalla millä keinoilla yrityksen kassavirta käännetään vahvasti plussalle. Markkinointibudjetti on vähissä ja jotain uutta ja erottuvaa pitäisi keksiä. Kysymys ei kuitenkaan ole uuden keksimisestä, vaan ajattelutavan ja totuttujen tapojen muuttamisesta. Suomessa yritykset ovat tiukoilla, mutta niin ovat monet suomalaisetkin.

Tie ihmisten sydämeen käy välittämisen ja auttamisen kautta. Uusi Lastensairaala 2017 on hyvä esimerkki siitä, että kyllä tahtoa löytyy, kun asia koskettaa.   Voisiko tänä syksynä yrityksen markkinointi- ja mainospanostuksista osan käyttää esimerkiksi mobiilisovellukseen, joka yhdistää yksinäisiä vanhuksia tai voisiko yritys lähteä tukemaan niitä kuntia, joissa ei riitä resursseja järjestää koulujen tokaluokkalaisille iltapäivähoitoa? Entä voisiko yritys auttaa Suomeen vaihtoon tulevia opiskelijoita, joille ei löydy asuntoa? Tai löytyisikö partiotoiminnasta yritykselle yhteisiä arvoja ja yhteistyömahdollisuuksia? Näistä toimista saa helposti jaettavaa sisältöä niin perinteisiin kuin somekanaviin ja myös positiivista keskustelua tärkeiden aiheiden ympärille.

Jos yhteiskunnallinen vaikuttaminen tuntuu liian järeältä ratkaisulta, niin ihmisten kiireistä arkea voi helpottaa ja auttaa myös monin pienin tavoin. Millä tavoin saisit asiakkaasi kutsumaan yrityksesi kotiinsa ja esittelemään palvelusi myös ystävilleen? Moni on valmis maksamaan uuden elämää helpottavan palvelun käytöstä, kunhan se oikeasti tuo apua arkeen. Viidakkorumpu sosiaalisessa mediassa kantaa kauas, kun tekemisessä on sydän mukana. Tärkeintä on puhdas halu auttaa ja aidosti välittää.

1. Mieti, miten voit auttaa ja aidosti välittää?
2. Kohdenna viestisi.
3. Ole aito ja rehellinen.

Johanna Lehtonen

Rakennan tulevaisuuden tarinaa. Laitan itseni likoon ja välitän aidosti. Ideoin uutta ja digitalisoin vanhaa. Vahva 17 vuoden kokemus asiakkuuksien ja liiketoiminnan kehittämisestä, myynnistä sekä asiakasymmärryksestä. Account Director @Carat Finland. Yrittäjä @Stooria. "Auttaminen on parasta markkinointia." Vaihdetaan ajatuksia verkossa: @jolehtone