Toisintekemisen T-risteys

Jokainen itseään, yhteisöään tai yritystään kasvattava on saapumassa tai ohittanut toisintekemisen T-risteyksen liiketoiminnan kehittämisessä ja erityisesti markkinoinnissa. Toisintekemisellä tarkoitan tässä siilomaisen kommunikaatiokulttuurin ja mainos- plus viestintäsilpun sijaan järjestelmällistä yrityksen yleisön, kohtaamisten ja uusien ja nykyisten asiakkuuksien kehittämistä yhdessä.

Pitkäjänteinen saavutettavan yleisön, seuraajien ja osallistuvien kasvattaminen verkossa on ylivoimainen markkinointistrategia pitkällä aikavälillä. Ostettujen sielujen sijaan löydät itsellesi 1) yleisön, 2) kanta-asiakkaat 3) kasvun ja 4) yhteistyön ekosysteemisi kanssa. Voit kehittää toimintaa ja palveluita yhteistyössä, palvella, myydä ja markkinoida verkossa sekä oppia ja kehittää toimintaasi tiedon avulla. Aivan huikea paketti.

Mikä sitten elättää mainossilpun, tiedottamisen ja siilossa elävän myynnin kulttuuria? En keksi mitään muuta kuin halun, ymmärryksen ja kilpailun puute. Vanhallakin pärjää vielä hetken, vaikka pahat kielet kertovat, ettei pelkkä mainostaminen toimi. Mieti kuinka monen tuntemasi yrityksen liikevaihto on laskussa?

Toisintekeminen on aina vaikeaa. Kulttuuri panee vastaan eikä tuloksia synny nopeasti. Silti jokaiselle löytyy esimerkkejä yli toimialojen ja hyvän tekeminen on mahdollista niin pienelle kuin suurellekin yritykselle. Ainoaksi kysymykseksi jää tahto, tekeminen ja ajan priorisoiminen. Tarvitaan valtavasti tahtoa tehdä hyvää ja hyvin. Toisintekemistä voisi kai kutsua myös laaduksi. Millä tavalla sinä voisit olla tänään ja huomenna entistäkin parempi?

Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group