Visiona osaaminen

Saan ajoittain hyvää haastamista Digitalistin tarkoituksesta, olemassaolosta ja tavoitteista.

Jaettua visiota on kaivattu osana kesäkuussa aloitettua strategiaprosessia, josta kumpusi jo käynnistynyt palveluiden ja toimintamallien tuotteistaminen.

Kirjoitin aikaisemmin digitalistin määritelmäksi, että digitalisteja yhdistää positiivinen suhtautuminen teknologian hyödyntämiseen paremman maailman rakentamisessa ja halu digitalisioida Suomi pikseli kerrallaan. Nyt pohdin voisiko osaamisen edistäminen olla yhteinen visio.

Digitalistin ensimmäisen vaiheen tarve törmäyttää ideoita, ihmisiä ja yrityksiä toimii hyvin ja kasvaa koko ajan. Halu syventää, tehdä konkretiaa ja entistäkin enemmän raivaa tietä toisen vaiheen Digitalistin rakentamiseen. Haluaisin nähdä meidät rohkean ja uuden ajattelun etujärjestönä.

Ymmärryksen ja osaamisen edistäminen voisi olla hyvä visio Digitalistille. Edessämme on houkuttelevia mahdollisuuksia asioiden internetistä, robotiikan kautta virtuaalitodellisuuden ja keinoälyn hyödyntämiseen. Kaiken uuden luomisessa on aina valtava ”market making –haaste”

Uusi markkina on luotava, vanhat ajatukset ja toimintamallit hylättävä, ja onnistuttava luomaan enemmän ja parempaa vähemmällä. Tämä haaste pätee niin työpaikkoihin, yksittäisiin ammattilaisiin kuin yrityksiinkin.

Eräs digitalistin tärkeitä arvoja on ollut käyttäjien, aktivistien ja yrityskumppaneiden käsittely tasavertaisina. Jokaisella on mahdollisuus ja lupa vaikuttaa, julkaista ja osallistua paremman yhteiskunnan kehittämiseen. Digitalist –verkosto tarjoaa mahdollisuuden auttaa ja etsiä apua, osaamista ja yrityksiä digitalisaation parhaaseen mahdolliseen hyödyntämiseen.

Jos haluu saada on pakko antaa

Vanha ralli pätee tähän päivään paremmin kuin koskaan aikaisemmin. En usko kädet puuhkassa kotona odottavien asiantuntijoiden työllistyvän ainakaan haastavimpiin tehtäviin, kasvuyrittäjien onnistuvan tavoitteissaan ilman vahvaa verkostoitumista muiden osaajien kanssa tai isojen yritysten onnistuvan uudistumaan ilman asiakkaiden ja ulkopuolisten asiantuntijoiden apua. Saaminen alkaa antamisesta.

Omien ajatusten, ideoiden, osaamisen ja ajan jakamisesta muiden kanssa.

En usko ajatukseen osta ensin ja nauti sitten. En mediassa, konsulteissa, mainostoimistossa tai missään muussakaan osaamisessa. Uskon näkyvien, itsensä likoon laittavien ja avoimesti jakavien vievän tulevaisuuden tehtävät. Katsokaapa vaikka miten hienosti Hintsa rakentaa uudenalaista kuvaa keski-ikäisen miehen hoitamisesta arjessa, mediassa ja pilvessä.

Digitalist tarjoaa kenellä tahansa markkinapaikan oman osaamisensa jakamiseen ja edistämiseen. Toivoisin näkeväni enemmän rohkeita avautumisia osaamisen ja työtehtävien etsimisestä Digitalist –työpaikat markkinapaikalla. Palvelu on ilmainen ja avoin kaikille käyttäjille.

Verkkopalvelu laajentaa viestisi levikkiä kantamalla sen yli omien verkostosi rajojen.

Muita Digitalist yhteisön tarjoama ja edistämiä palveluita tulevana vuonna ovat mm.
1. Uusien yrittäjien, yritysten ja ideoiden sparraus osana Digitalist Creative –yhteisöä
2. Ideoita ja jalostavat aivomyrskyt, työpajat ja räätälöidyt valmennukset digitalisaatiota edistäville yrityksille ja yhteisöille
3. Avoimet ja kohdistetut koulutus ja pop-up tapahtumat eri aiheista
4. Tulevaisuuden osaamista ja ratkaisuja edistävät Forumit seitsemän kertaa vuodessa Helsingissä
5. Aktiivinen julkaisutoiminta, osaamisen levittäminen sosiaalisessa mediassa, omissa julkaisuissa, tapahtumissa ja kampanjoissa yhteistyössä yrityskumppanien kanssa.

Kaiken toiminnan keskiössä on vuosi sitten kirjattu Digitalist –ideologia, joka on jo osoittanut voimansa ja jalkautuu nyt entistäkin vahvemmin osaamisen jakamiseen erilaiseen tekemiseen. Olisiko visiona digitaalisen osaamisen yhdistäminen, kehittäminen ja vahvistaminen? Mitä mieltä sinä olet? Haluaisitko sinä osaltasi digitalisoida Suomea pikseli kerrallaan?

Ville Tolvanen

Ville Tolvanen is CDO with Digitalist Group. “V” is the founder and co-founder of several companies in software, digital services, marketing and healthcare. Ville is popular transformation advisor, consultant and a keynote speaker. Ville Tolvanen was voted #1 Marketing expert in Finland (2016) Top 100 IT influencer (2017) and listed as #1 Social media brand by Procom (2017) Roles: Chairman, MOB, CEO, CMO, CDO, CSO, Interim Director & Consultant Founder/Co-Founder: Q.P.R. Software, Intervisio, Marchitects, Terve Media, Coronaria, Mectalent, Digitalist Network, Digitalist Group