Ville Tolvanen // January 07 2018

10 000

Ajatellessani 2013 keväällä yhteisöä Suomen digitalisaation kehittämiseen tavoite oli seuraava: ”Jos saamme noin 100 asiantuntijaa riitelemään asioista ja keskustelulle 1000 seuraajaa, luomme kollektiivin, jolla voi vaikuttaa asioihin.” Halusin luoda ryhmän jakamaan, väittämään ja luomaan yhteistä totuutta uudesta ja tulevasta.

Neljä vuotta ja noin 50 kohtaamista myöhemmin verkoston ensimmäinen, suurin ja aktiivisin ryhmä ”Digitalist Network Developers” saavutti 10 000 seuraajan rajapyykin ainakin toistaiseksi. Vuonna 2017 tapahtumiin osallistui 5000 henkilöä ja videota katseltiin verkossa yli 40.000 katselua. Kaikki odotukset asiasta ovat ylittyneet roimasti.

Vuonna 2018 ja viidentenä toimintavuotenaan yhteisö palaa juurilleen. Tavoitteena on toimia vaikuttajien ja asiantuntijoiden avoimena verkostona, jossa kuka tahansa voi julkaista, esittää, jakaa ja keskustella uusien ideoiden ja palveluiden tuomisesta osaksi elämäämme. Missiomme soi hienosti teemalla ”From Ideas to Life.”

Kutsumme verkkoon ja tapahtumiin eri kehitysalueiden huippuosaajia ja jaamme kaikkien vaikuttajien sisältöjä väkevästi verkossa.

Kaikki toiminnot, tapahtumat ja koko verkoston hyödyntäminen on jatkossakin käyttäjille ilmaista.

Verkoston ytimen muodostaa digitalist2017.wpengine.com –palvelu, jossa Digitalistien sisällöt, kumppanit, työntekijät ja ideat kohtaavat. Digitalist.Tv julkaisee jatkossakin muidenkin tapahtumia, järjestämme omia kohtaamisia ja kansainvälistymme Ruotsiin, Englantiin, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Visiona on luoda huomisen luovia teknologiaratkaisuja yhdessä jo tänään.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan! En koskaan olisi uskonut, kuinka väkevä avoin, rajoittamaton ja intohimoinen yhteisö voi olla. Osaamisen, sisältöjen ja ajatusten jakaminen on ihmisistä, asioista ja ideoista välittämistä – Sharing is Caring! Kuten sanomme.

Tulevasta vuodesta tulee yhteinen, jännittävä ja haastava. Tervetuloa nauttimaan umpihangesta.

Olisiko tämä vuosi sinun vuorosi luoda läpimurtosi?

 

Pääsihteeri

More from Ville Tolvanen