Jari Lähdevuori // October 15 2015

10 keinoa saada Instagram-mainonta rullaamaan

Tiesitkö, että Citigroup on arvottanut Instagramin 35 miljardiin dollariin?

Et? No, sitten et varmaan myöskään tiennyt, että tämä tähtiin kurkottava summa juontaa juurensa pitkälti mainontaan ja kaupankäyntiin liittyvästä potentiaalista.

Instagram on mainoskanavana paljon muuta kuin ensisilmäykseltä saattaisi ajatella. Se ei ole vain yksi uusi some-kanava. Jokainen niistä on nimittäin omanlaisensa. Instagramin käyttö on aktiivisempaa kuin monen muun kanavan, sen käyttäjät osallistuvat enemmän. 68 % Instagramin käyttäjistä on vuorovaikutuksessa brändien kanssa säännöllisesti, verrattuna Facebookin 32 %:iin. Ja 400 miljoonalla käyttäjällään Instagramin luulisi kiinnostavan kaikkia.

Nyt on siis oikea hetki syventyä hyviin esimerkkeihin Instagram-mainonnan maailmasta ja antaa inspiraation virrata fiidin läpi aina ovipumpulle asti.

1. Lexus – Aidot ihmiset ja luonnolliset tilanteet

Ensimmäiseksi vinkiksi ja yleisesti hyväksi nyrkkisäännöksi sopii mainoskuvien istuttaminen luontevasti muuhun Instagram-virtaan. Perinteisten mainosten kiiltokuvamaisuus loistaa edelleenkin poissaolollaan ihmisten Insta-kuvista, joten Insta-mainoksiin päätyvien kuvien suo myös olevan aidon oloisia, elämänmakuisia.

instamainonta - lexususa

 

 

2. Ben & Jerry’s – Jätä jotain arvailun varaan

Ben & Jerry’s oli ensimmäisten mainostajien joukossa kokeilemassa Instagram-mainoksia vuonna 2013 – ja sai testaajajoukon positiivisimmat palautteet Instagramin käyttäjiltä. Oheinen kahden vuoden takainen mainos tuo samanaikaisesti tuotteen niin esille ettei sitä voi ohittaa, ja kuitenkin jättää ajatuksen harhailemaan. Hyvä pitää mielessä, että alitajuntamme kyllä rupeaa heti täydentämään tarpeeksi lähelle osuvia visuaalisia viitteitä.

instamainonta - benjerrys

 

 

3. Mercedes Benz – hyödynnä olemassa olevat kuvakonventiot

Instagramista tuttu aihetunniste #ThingsOrganizedNeatly oli inspiraationa Mercedes Benzin mainoskampanjaan, jossa valokuuvajia ja Insta-julkkiksia pyydettiin kuvaamaan mitä pakkaisivat uuden kompaktin maastoauton, GLA:n säilytystilaan. Suosittu kuvakonsepti paitsi inspiroi kuvaajia myös kiinnosti käyttäjiä: yhteisvoimin Insta- ja FB-mainonta saivat aikaan 580 %:n kasvun verkkosivukäynneissä.

instamainonta - mbusa

 

 

4. GMC – karusellista kaikki irti

Kuten Facebook jo taannoin, nyt myös Instagram toi karusellimuotoiset mainosketjut tarjolle. Usean kuva formaatti tarjoaa monenlaisia hyödyntämismahdollisuuksia: yhtenä esimerkkinä panoraamakokemuksen luominen, kuten GMC alla maalailee uudesta Sierrasta.

instamainonta - gmc

 

 

5. Taco Bell – Kerro tarinaa ja näytä se myös kuvatyylein

Taco Bell halusi kertoa uudesta aamiaistarjoomastaan nuorille ja valitsi toteutustavakseen kuukauden kestävän Instagram-kampanjan. Visuaalinen tyyli ja tapahtumapaikat mukailivat Taco Bellin historiaa 60-luvun Etelä-Kaliforniassa. Kampanja selkeästi kiinnitti huomion neljän viikon aikana: mainos muistettiin Insta-ryhmässä nelinkertaisesti kontrolliryhmään verrattuna.

instamainonta - taco bell

 

6. Fox – Vangitse videolla

Videomainokset ovat Instagramin normaalista videon maksimimitasta poiketen jopa 30 sekunnin mittaisia. Vaikka kasvanut pituus onkin kiva lisä, ei se poista perimmäistä ongelmaa: miten pysäyttää fiidiään skrollaava käyttäjä? Fox pääsi ensimmäisten joukossa testaamaan uutta, prime-time-mainosta muistuttavaa marquee-mainosyyppiä, ja vangitsi saavuttamansa silmäparit kasvojen avulla. Toimii aina – ja erityisen hyvin kun kanava pyörii muutenkin kasvokuvien ympärillä.

>> katso video

 

7. Shoes.com – verkkokauppa konvertoi kuvavirrasta

Verkkokaupat ovat odottaneet kieli pitkällä Instagramin mainosmahdollisuuksia. Ja mikseivät olisi! Shoes.com testasi liikenteen ohjaamista Insta-henkisillä kuvilla erinäisiin verkkopalvelussaan olleisiin tuotteisiin. Tulokset puhuvat puolestaan: 15-kertainen uusien kävijöiden määrä muihin display-kampanjoihin verrattuna ja 63 % edullisemmat klikkihinnat.

instamainonta - shoescom

 

 

8. Kabam – hurmaa sovelluksesi visuaalisuudella

Pelintekijälle lataus on vain parin klikin päässä Insta-fiidistä. Turha siis ohittaa tätä suoran hurmauksen paikkaa – sovelluksen kauniit grafiikat tyrkylle vaan! Kabam keräsi Marvel Contest of Champions -pelinsä mainoksilla ison joukon uusia pelaajia, jotka myös viihtyivät pelin parissa normaalia pidempään ja käyttivät pelissä enemmän rahaa.

instamainonta - marvel champions

 

 

9. Smartly.io – B2B erottuu

Nyt kun hiljalleen suuri osa alkaa tietää että B2B elää ja voi hyvin somessa, on hyvä aika muistuttaa, että Instagram kuuluu tuohon edellä mainittuun. Erottuminen on helpompaa kuin kilpaillummalla B2C-kentällä, ja oikealla viestillä saadaan tehokkaasti kerättyä liidejä. Kotimainen Facebook-mainonnan ratkaisuja tarjoava Smartly.io näyttää esimerkkiä alla. Ette muuten ikinä arvaa minkä Facebookiin liittyvän kanavan mainosmahdollisuuksista tämän mainoksen learn more -nappi kertoi.

instamainonta - smartly

 

 

10. Instagram – hanki kova nahka

Oli kanava mikä hyvänsä, mainontaan suhtaudutaan erityisen kriittisesti siinä vaiheessa, kun sellainen lanseerataan. Eikä Instagram ollut tässä poikkeus. Oheinen esimerkki Instagramin omasta mainoksesta muistuttaa brändejä siitä, että kassan lisäksi myös kuluttaja saattaa vähän kilahtaa.

instamainonta - instagram

 

 

More from Jari Lähdevuori