Ville Tolvanen // June 01 2017

Aina joku hyötyy

Suomi(kin) on kaksinaismoralismin luvattu maa. Olemme sujuvasti huolissamme itsestämme muille syntyvästä hyödystä. Valtion organisaatio ei missään tapauksessa saa tietää missä ja miten autolla ajelemme, mutta google ja facebook saavat tietää meistä käytännössä lähes kaiken. Kukaan ei nouse barrikadeille saatuaan työpaikan Microsoftin rahastaman Linkedin-alustan kautta.

Elämä ei ole nollasummapeli. Aina joku hyötyy. Parhaimmillaan jokainen hyötyy. Siis aivan jokainen meistä. Ei ehkä samaan aikaan, mutta suoraan tai epäsuoraan ajan kanssa ja aivan varmasti.

Miten hyötymisen todennäköisyyttä voi parantaa? Osallistumalla arvontaan. Tekemällä työtä hyödyn edestä ja olemalla hyödyksi muille. Ei kukaan hyödy mököttämällä, vaan jakamalla surutta ajasta, paikasta ja ajasta riippumatta. Uskovaisillakin on kuulemma kaikki yhteistä.

On uskomatonta hukkaa huolehtia muiden hyötymisestä. Elämästä hyötyy joka tapauksessa Suomen valtio, kirkko, kaupungit ja lukemattomat muut tahot. Ainoa asia, josta sinun tulee huolehtia, on hyödyn osumisesta omalle kohdallesi. Ala siis pistämään hyötyverkkoja ja viestejä liikkeelle heti tänään.

En pysty sanoi kuvailemaan kaikkea hyötyä, mitä olen saanut kohdalleni muita auttamalla, muiden asioita ja huolia jakamalla ja lukemattomiin talkoisiin osallistumalla. Hikeä on virrannut, mutta on kasvanut leipäkin. Hyöty on kummallinen luonnonvara. Ei siitä kannata huolehtia, vaan ehtymättä jakaa jokaisen kanssa.

Hyödyn määrä suorastaan rähjähtää kun sitä aletaan jakamaan yhden sijaan jokaisen sitä haluavan kanssa.

More from Ville Tolvanen