Juha Eteläniemi // April 04 2016

Ajatus seuraa hikeä

Puhumme, kirjoitamme, luemme – Haastamme itseämme uuden ajattelun vetureiksi.

Uudet näkökulmat, kehitys, disruptio ovat asioita joita haluamme ajatella ja toteuttaa. Toisinaan yritämme yksinkertaistaa ja käyttää vanhoja analogioita ymmärtääksemme uutta, toisinaan mietimme uutta ymmärtääksemme tulevaisuutta.

Usein ajatukset lähtevät rohkeasta itsensä altistamisesta uudelle ja yllättävälle, jopa pelottavalle. Tästä kokeilusta tulee uusi normaali, se ruokkii itse itseään ja haluamme oppia tekemään systemaattisesti uusia asioita. Systeemi uuteen on kaiken perusta, ilman systemaattista tekemistä ei kehitystä tapahdu.

Yllättävää on pakko suunnitella, muuten sitä ei ole olemassa.

Tämä kaikki tapahtuu puheissa, ajatuksissa, kirjoituksissa. Olen oman kokemukseni kautta ymmärtänyt että ihminen on fyysinen kokonaisuus, tätä ymmärrystä myös tukevat useat tutkimukset. Fyysisesti hyvinvoiva ihminen on tehokkaampi kokonaisuus – Vetreä ajatus ei elä jäykässä vartalossa.

Miksi emme yllätä itseämme myös fyysisesti?

Milloin viimeksi olet tehnyt jotain mihin kehosi ei ole tottunut:

– Heittänyt kuperkeikan
– Seisonut käsillä
– Keinunut keinussa
– Kiivennyt puussa
– Juossut takaperin
– Hyppinyt ruutua jne.

Kaikki asioita joita olemme tehneet lapsena jolloin kehityksemme oli valtaisaa ja uusia asioita opittiin täysin ylivertaisella nopeudella nykyiseen verrattuna. Kokeile mitä ajattelullesi tekee kiipelytelineeseen kiipeäminen – mieti samalla miltä uusien ajatuksien omaksuminen tuntuu.

Käsilläseisonnassa veri pakkautuu päähän, olkapäät ovat jäykät, meille tukea antava seinä tuntuu heiluvan jatkuvasti – opettele luottamaan omaan tekemiseen ja kehoon, se antaa luottamuksen takaisin ja ajatuksesi seuraavat perässä.

Sinun on annetta ensimmäinen käsky, vartalosi seuraa.

More from Juha Eteläniemi