Jani Wahlman // April 21 2016

Älykäs analytiikka vie bisneksen täysin uusiin atmosfääreihin

Jani Wahlman

Marketing Manager, Digi Marketing Speaker

Kaikki puhuvat digitalisaatiosta, ja olen itsekin innolla tuossa junassa. Peesailemassa, lukemassa ja jakamassa mielenkiintoisia juttuja.

Ja sitten eräänä päivänä ymmärsin, että minähän vietän noin monta tuntia per arkipäivä digitalisaation eturintaman ytimessä – Yrityksessä, joka tehostaa asiakkaidensa liiketoimintaa tämän teeman huippuratkaisuilla.

Yrityksemme kohdalla puhutaan ECM-tarjonnasta (enterprise content management), joka suomentuu yleensä varsin tylsästi sisällönhallinnaksi. Mutta kyse ei olekaan pelkästään erilaisten sisältöjen palikkamaisesta arkistoinnista ja kevyestä hyödyntämisestä – Toki moni yritys hyötyy valtavasti jo astuessaan paperiarkistoinnista ja epämääräisistä digivirityksistä aidon ja fiksun sisällönhallintaratkaisun äärelle.

Perusratkaisuista voidaan ottaa kuitenkin monta askelta eteenpäin, ja päätyä sellaisten ratkaisujen äärelle, jotka ovat loksauttaneet omat aivonystyräni auki lukemattomia kertoja. Vaikkapa neuroverkon ja jonkinlaisen ratkaisukombon varaan rakennettu oppiva tekoäly, joka hiffaa datasta, kun on tehty vakuutuspetos. Tai kertoo, kun hissi meinaa alkaa piiputtaa   Tämä voidaan tulevaisuudessa – jo nytkin – valjastaa jos jonkinlaisen liiketoimintahaasteen ratkaisijaksi. Ajattele: Vaikkapa reaaliaikaista massadataa siitä, miten asiakkaamme ovat käyttäytyneet viimeisen tunnin aikana. Ja ennen kaikkea tämän datan reaaliaikaista syväanalytiikkaa. Kutkuttaa ainakin markkinoijan mieltä. Enkä nyt edes päästänyt ajatuksiani kaikkein villeimpiin ajatuksiin.

On klisee sanoa, että digitalisaation mahdollisuudet ovat rajattomat – Mutta se on myös täyttä totta.

Ihmiset ja inhimillinen toiminta on alistettu organisaatioissa yksiselitteisten, raakojen ja lineaaristen mittarien armoille. On peilattu inhimillistä toimintaa kankeisiin sääntöihin, raja-arvoihin ja periaatteisiin peilaten. On tuijotettu pelkästään määrämittareita, vaan ei juurikaan laatua. On tuijotettu pinnallisia lukuja, mutta ei ole tulkittu sisältöjä ja konteksteja (koska ei ole voitu).

Tekoäly voidaan opettaa ymmärtämään pelkkien numeroiden sijaan myös konteksteja, joskus varsin ennustamatonta ihmisen toimintaa ja mitä kaikkea. Markkinoinnin näkökulmasta katsottuna tämä voi esimerkiksi tarjota kuluttajille entistä parempia tuotteita ja palveluja. Markkinoijat voivat keskittää resurssinsa sinne, mikä on oleellista. Yritykset voivat tehdä tämän koko liiketoiminnalleen.

Toiminnan tehostaminen ei tulekaan työntekijöiden selkärankojen ylikuormittamisesta, vaan mehukkaan liiketoiminnan datan älykkäästä ja monipuolisesta hyödyntämisestä, jopa reaaliajassa.

Älykäs syväanalytiikka, IoT, digitalisaatio ja muut räjäyttävät koko liiketoiminnan uusiin atmosfääreihin, katsoi asiaa mistä vinkkelistä tahansa.

More from Jani Wahlman