Ville Tolvanen // August 10 2014

Arvon Digitalisti!

Mennyt kevätkausi sujui loistavasti. Saitilla on sutinaa, lisää vaikuttajia ilmaantuu jatkuvasti ja klubitoiminta nostaa päätään. Kevään Marketing Forum, Web Forum ja pienemmät tilaisuudet vetivät porukkaa yli odotusten. Keväällä palvelussa kävi 47000 kävijää, 91000 kertaa aiheuttaen 140 000 sivulatauta.

Koen Digitalisoitumisen kiinnostavan, mutta ihmisten vielä(kin) odottelevan ”konkretiaa” ja tarttumapintoja kollektiivin hyödyntämiseen. Pääsihteerinä pyrin luomaan edellytyksiä ja aktiivisesti verkostomaiselle liiketoiminnalle ja uusille yrittäjille & yrityksille. Aika tahtoo olla kortilla, mutta yritetään keksiä sitäkin lisää.

Applen Uberin ja Monoclen kaltaisen menestystarinoiden inspiroimana jatkamme eri liiketoimintamallien integroimista yhteisön sisälle. Media- ja tapahtumaliiketoiminnan ympärille pohdimme (tervetuloa mukaan) seuraavia päälinjoja:

1. Digitaalisen liiketoiminnan konsultointi, palvelumuotoilu ja koulutus. Olen saanut päätökseen omat vuokrajohtaja ja yritysmuotoilu –hankkeet ja panostan tänä syksynä Digitalistin kehittämiseen.

2. Digitaaliset ratkaisut – ”Digitaalisen Suomen rakennusliike” määrittelemme palvelumallia/järjestelmää, jonka kautta voisimme ”SRV” henkisesti tarjota kokonaisia digitaalisia ratkaisuja hajautetulla tuottajamallilla. Tämä päälinja on myös keskeisin osa digitalistien liiketoiminnan suunnittelua

3. Koulutukset – Suomessa on suuri tarve kouluttamiselle. Pohtikaamme olisi aiheen ympärille perustettava oma yritys, tai toimintamalli esim. Dinglen kanssa, joka järjestaisi useita eri koulutuksia eri kohderyhmille vuoden aikana. Haasteena on saada riittävän uskottava ja iso lähtö koulutusten kaupallistumiseksi.

4. Ventures –klubitoiminta. Martti Luhtala on tuotteistamassa Ventures-tapahtumasarjaa josta enemmän vielä ennen syyskuuta.

5. Digitalist Ventures CUP – kilpailun luonnetta ja resurssointia tutkitaan edelleen.

6. Digitalist Workspace – Digitalistien oma headquarters itse tai yhdessä esim. HUB13 tms. kanssa.

7. Digitalist Satellites – Artikkeleiden kääntäminen ja Digitaalisen lehden julkaisu. Sateliittitoiminnan käynnistäminen Berliinissä, Lontoossa tai Tukholmassa

Vuodelle 2015 on vahvistumassa 7 ”isoa” tapahtumaa yhdessä viiden yrityskumppanin kanssa. Marketing, Media, Management, Innovation, Retail Evolution & Ventures – tapahtumat. Myös pienempiä pop-up tilaisuuksia on tarkoitus järjestää ainakin henkilöbrändäyksestä, palvelumuotoilusta, verkkokaupasta jne.

Nähdään verkossa! Tavoitteena on tavata developersien kanssa 2-4 kertaa kuukaudessa ja viettää pizzaperjantai – ainakin kerran kuukaudessa.

Mitä sinä haluaisit Digitalistissa tehdä? Mitäs sinä toivoisit yhteisössä rakennettavan?

#Sharingiscaring – laittakaa sinistä sanomaa eteenpäin.

Pääsihteeri – #V

More from Ville Tolvanen