Juho Jokinen // March 09 2016

Auttamismarkkinointi

Pian kymmenen vuoden markkinointialan kokemuksella uskon että tämä toimiala muuttuu buzzword kerrallaan. Tässä uusi sellainen.

Hyväksytetään ensin pari faktaa.

1. Sisältömarkkinointi on inbound markkinoinnin alalaji
Sisältömarkkinointia tehdään, jotta saadaan luotua kysyntää markkinoille. Sillä ei itsessään ohjata kauppaan tai kerätä liidejä kuten taktisella markkinoinnilla. Sillä vaikutetaan mielikuviin, mutta ei yhtä voimakkaasti kuin brändimarkkinoinnilla.

2. Hyvä markkinointi on tiedolla johdettua
Sisältömarkkinointi ei tarkoita sitä että roiskitaan kiinnostavaa sisältöä kohdennetuille tai kohdentamattomille markkinoinnille. Sisältömarkkinoinnin kiinteä osa on oppia siitä kuka kuluttaa tai reagoi markkinointiisi. Tätä tietoa voi käyttää hyväksi myös muussa markkinointiviestinnässä

3. Tarina on tärkein
Brändin merkitys on suurempi kuin koskaan. Sen on oltava niin voimakas, niin ymmärrettävä, että yrityksen työntekijöitä ei pidä kouluttaa siihen, vaan se houkuttelee työntekijät paikalle. Asiakkaat ostavat tarinan, tuotteet kuuluu pakettiin.

Auttamismarkkinoinnista on puhunut ainakin Jani Virtanen ja Toni Korpaeus. Onko se hyvä suomalainen termi Inbound Marketingille?

Auttamismarkkinointi tarkoittaa sitä, että pyrimme lempeästi ohjaamaan kohderyhmäämme kohti tarvitsemaansa seuraava askelta. Jos brändi toteuttaa auttamismarkkinointia oikeista aiheista, tuotteemme on vääjäämättä kohderyhmällemme avuksi. Koska tarinamme auttoi häntä eteenpäin, kohderyhmämme luultavimmin ostaa meiltä kuin kilpailijalta. Koska palvelimme häntä silloin, on vain luonnollista, että palvelemme häntä myös ostotarpeen kanssa.

Tule mukaan vaikuttamaan Dingle Digitalist Social Business Forumiin 18.3. Tapahtumassa luvassa mm. näkemyksellisiä puheenvuoroja markkinoinnin, myynnin ja viestinnän kohtaamispisteissä.

More from Juho Jokinen