Toni Koutu // January 26 2015

IT:n avoimuus

Toni Koutu

Founder

Suomalaisten IT yhtiöiden pitäisi mennä metsään! Suomi on tullut metsästä, suomalainen on tullut metsästä. Siksi suomalaisen IT yhtiön kannattaa mennä metsään.

Kuvaus on tietenkin symbolinen, allegorinen. Allegoriassa ilmaisun todellinen merkitys on jokin muu kuin sen kirjaimellinen ilmiasu. Niin tässäkin tekstissä. Jokainen suomalainen tietää, että suomalaisessa metsässä saa kulkea vapaasti napsien herkkuja matkaan. Tämä etuoikeus on kansainvälisesti kadehdittava asia. Miksi siis emme ottaisi isoa askelta keskenämme ja hyödynnettäisiin avoimesti suomalaista IT osaamista ja toimintakulttuuria?

Jakamisen avokulttuuri, sitä meidän IT tarvitsee.

Suomalainen IT kulttuuri on nykyään täynnä erilaisia salassapitosopimuksia, kieltoja ja NDA-asiakirjoja, kaikkea negatiivista. Käykää kuuntelemassa kun Tolvasen Ville puhuu “avokeittiö” mallista, se on aikamoista. Ei löydy mitään syytä olla avoimuutta vastaan. Soittakaa minulle jos tiedätte.

IT tarvitsee heimouttamista, vapautta keskustella asioista organisaatioiden sisällä, ulkopuolella sekä vapaata keskustelua toimijoiden kanssa.

Tämä kaikki tulee synnyttämään pelkkää hyvää.  Henkilöstö vapautuu, tarinat lähtevät lentoon, ammattitaito jakaantuu ja hyvinvointi kasvaa.

Yksilön tarina on tärkeämpi kuin yhtiön oma tarina. Yksilön tarina taas tekee  yhtiötä voimaannuttavan.  Jos me suljetaan henkilöstä koppeihin ja avokonttoreiden sermien taakse ja vaadimme heitä olemaan rangaistuksen uhalla hiljaa omasta työstään, me samalla tapetaan luovuus ja tarinat jäävät kertomatta.

Tämän kaiken voit myös nähdä ja kuulla. Poikkea tuubissa tästä linkistä IT Avoimuus

 

More from Toni Koutu