Jari Lähdevuori // September 17 2015

Ay-Suomi ajaa sisältömarkkinoinnin asiaa

Some on sekaisin. Lakkoryhmä siellä, vastalakko täällä, ja vastalakon vastareaktio samassa päällä.

Turvapaikka. Josko vaikka. Pakolainen. Olennainen. Leikkauslista. On se kallista! Sinivalkoista sopua, mustavalkoista kopua, Isis sitä, Sipilä tätä, tärvellyt verot ja ne pienet suuret erot.

Internet ei ole koskaan kaivannut yritysten sisältöjä niin kuin nyt.

Kuinka iloitsenkaan IT-yhtiön onnistuneesta asiakas-casesta kertovasta videosta! Miten malttamattomana odotankaan seuraavaa smoothie-reseptiin johtavaa kuvaa fiidiini! Koskaan en ole kaivannut niin paljon työntekijälähettien arkisen aherruksen hekumointia kuin juuri nyt!

On tässä oman huokailun lisäksi dataakin taustalla. Olemme vuosia tutkineet mikä saa kuluttajat osallistumaan verkossa, ja itsensä viihdyttäminen on inhimilliseen luontoon sisäänkirjoitetuista motivaatiotekijöistä toiseksi merkittävin (Kurio & Cannes Lions 2015). Se muistetaan, joka nosti hymyn huulille. Se liikuttaa, joka synnyttää valloittavimmat tunneryöpyt.

Tutkimustulos on relevantimpi kuin koskaan, kiitos verkkokeskustelun yleisen tilan. Mediat voivat poistaa kommenttikenttänsä, mutta kärjistetyt ja kurjistetut uutiset löytävät kyllä tiensä someen päätt(ymätt)ömänä virtana. Olisiko sisältömarkkinoijista supersankareiksi, jotka vapauttavat meidät voivottelun ja valituksen ikeestä?

P.S. Niin, ja se merkittävin osallistumisen motivaattori? Toisten auttaminen.

Ehkä sillekin voisi olla nyt tilausta.

More from Jari Lähdevuori