Tuomas Jalamo // April 25 2014

Bluetooth-majakat verkkokaupan ja kivijalkojen välissä

Ostaminen on jo pitkään ollut siirtymässä verkkoon.

Viime aikoina vaikutukset ovat näkyneet kivijalkamyymälöiden kriiseinä Suomessakin: Stockmann kertoi juuri aloittavansa YT-neuvottelut ja Anttila on sulkenut myymälöitään pikaista tahtia. Vaikka digitaalinen ja fyysinen maailma ovat monien muiden palvelujen kohdalla jo enemmän tai vähemmän sulautuneita, tuntuu kahtiajako verkkokaupan ja myymälöiden olevan ylitsepääsemättömän suuri. Yhdenlainen tapa herättää uutta kiinnostusta kivijalkashoppailun suuntaan saattavat olla kovasti hypetetyt Bluetooth-majakat.

Majakoiden idea on yksinkertainen: edulliset, reilun kolikon kokoiset lähettimet lähettävät signaalia niiden lähistölle saapuviin mobiililaitteisiin. Paikannus suhteessa majakkaan voidaan tehdä tarkasti niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Kantama on helposti kymmeniä metrejä ja lähettimet toimivat samalla paristolla parhaimmillaan pari vuotta.

Mikäli mobiililaitteessa on ladattuna palveluntarjoajan sovellus, voidaan asiakkaan kanssa kommunikoida suoraan tämän sijaintiin perustuen. Huomionarvoista on myös se, että uusien käyttöehtojen myötä Applen laitteissa tähän kommunikaatioon ei tarvita edes erillistä lupaa käyttäjältä – riittää, että tällä on sovellus ladattuna ja Bluetooth päällä. Joitakin majakoita voi jo ostaa suoraan niiden valmistajilta – esimerkiksi puolalainen Estimote myy omaa kolmen majakan Developer Kitiään sadalla dollarilla.

Applen iBeacon taas on rakennettu kaikkien sen uusimpien, iOS7-käyttöjärjestelmällä mobiililaitteiden sisään, minkä vuoksi muun muassa iPhone voi toimia sekä lähettimenä että vastaanottimena. Seuraavana suurena yrittäjänä markkinoille on tulossa PayPal, joka suunnittelee aloittavansa omien majakoidensa myynnin ensi vuoden alussa.

Markkinoinnin kannalta majakat mahdollistavat erilaisia kiinnostavia skenaarioita.

 

Asiakas voi esimerkiksi kävellä myymälän ohi, ja saada ilmoituksen tarjouksesta. Myymälän sisällä asiakkaalle voidaan sitä vastoin lähettää tietoa esimerkiksi eri osastojen tuotteista tai ostotapahtuma voidaan hoitaa suoraan puhelimen välityksellä ilman erillistä kassalle jonottamista.

Nämä ovat tietysti vain kaikkein ilmeisimpiä tapoja hyödyntää majakoita myynnin apuvälineinä. Sijaintiin perustuvan kommunikoinnin mahdollisuuksia rajoittaa vain mielikuvitus – viestien lähettämisen lisäksi voidaan miettiä laajemminkin sitä, mitä kaikkea mobiilisovelluksessa voisi tapahtua, kun asiakas astuu paikkaan x. Eläviä tuote-esittelyjä? Mahdollisuutta kokeilla, miltä esillä oleva tuote näyttäisi olohuoneessasi? Jotakin aivan muuta? Suoran myymisen lisäksi majakat vaikuttavat luovasti hyödynnettyinä koko ostokokemuksen elämyksellisyyteen.

Tässä mielessä vaikuttaisi siltä, että majakat voivat hyvinkin osoittautua puuttuvaksi linkiksi verkossa ostamisen ja paikan päällä käymisen välillä. Tässä mielessä ne toteuttavat niitä asioita, joissa esimerkiksi QR-koodit ovat epäonnistuneet – ja paljon enemmän. Uusi teknologia asettaa tietysti odotukset käyttökokemuksen suhteen korkeiksi, minkä vuoksi ohjelmisto- ja käyttöliittymäsuunnittelun onnistuminen nousee erityisen tärkeään rooliin.

Suunnittelijan näkökulmasta näppärät lähettimet ovat tietysti kiinnostavia jo siksi, että niiden mahdollisuuksien suhteen on alalla tehty vasta pintaraapaisuja.

Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja arvioidakseen, että markkinoinnin oivaltavimmat innovaatiot tehdään lähitulevaisuudessa majakoiden erilaisilla sovellutuksilla.

Ovatko pienet majakat markkinoinnin seuraava luova kultakaivos?

Voisitko kuvitella ehdottavasi niitä ratkaisumallina seuraavassa asiakastapaamisessa?

More from Tuomas Jalamo