Sanna Jylänki // September 01 2016

Digiraivo?!

Uudet nettisivut, varauskalenteri ja parit somekanavat, ehkäpä verkkokauppakin pystyyn. Maksa x euroa rahaa ja tämän jälkeen asiakkaita tulee ovista ja ikkunoista ja rahaa tippuu helposti tilillesi. Helppoa kun on digi!

Me jokainen digitaalisten työvälineiden kanssa puuhaava tiedämme, ettei se mene näin helposti. Aina on säätämistä, aina on uusia päivityksiä, aina on jotain muokattavaa, viilattavaa ja korjattavaa. On asennettava ”palikoita” ja säädettävä näitä vähän väliä. Puhumattakaan digitaalisten palveluiden markkinoinnista. Ja verkkokaupan kanssa sitä markkinointia muuten vasta onkin tehtävä!

Kun työvälineet rakennellaan erilaisista ”palikoista”, on väistämätöntä, että vähän väliä tulee muutoksia. Raudat, eli laitteet (kännyt, läppärit, padit ym) kehittyy, näihin tarvitaan toiminnallisia ja kehittyneempiä, entistä parempia ohjelmistoja jatkuvasti. Kaikki ohjelmat kehittyvät nopeasti, päivityksiä joudutaan tekemään vähän väliä, jotta kaikki toimisi sujuvasti yhteen.

Lisäksi, kun teet yhteistyötä eri tahojen kanssa, joudut opettelemaan lähes joka kerta uuden palvelun tai vimpaimen, jota käyttää. Osa palveluista toimii kuin unelma ja ne ovat erittäin käyttäjäystävällisiä. Osa, kuten nyt vaikka mahtipontinen Google kaikkinensa hienoineen juttuineen, ei todellakaan ole käyttäjäystävällinen alusta. Kun yritetään saada yhteen paikkaan kaikki mahdollinen, menee käyttäjältä hyvin pian sormi suuhun ja aivot solmuun. Tämä onkin digitalisten palveluiden yksi keskeisin juttu: miten saat palvelusi niin yksinkertaisen selkeäksi, että lapsi ja mummokin osaisi sitä käyttää ilman 100-sivuista opusta?

Ristiriidoista ei vaan päästä ikinä eroon. Sen kanssa on vain hyvä oppia elämään.

Digitalisaatio ei muuten ole vain verkkokaupan pystyttämistä. Se on yhtä lailla asiakaspalvelua verkossa; Chattia, somekanavia, webinaareja, sähköisiä tiedottamiskanavia, tiedostojen jakamisia, yhteisiä toiminta-alustoja verkossa. Monenlaista. Kaiken tämän päälle sinulla on älypuhelin, läppäri, wifi, wlan, padi, kiinteä nettiyhteys ja ja … vaikka mitä. Joku kohta on aina solmussa! Aina.

Ahdistaa?!

Hengitä syvään ja ymmärrä digiä!

Kun siis seuraavan kerran jokin bitti menee poikittain, hengitä syvään. Kukaan ei kuollut (toivottavasti!). Kaikki on vain tekniikkaa, jonka yleensä voi korjata tavalla tai toisella. Opettele ymmärtämään digin syvin olemus: jatkuva muutos! Opi ja hyväksy, että tämä maailma sisältää jatkuvasti haasteita. Harva yrittäjä pystyy olemaan erossa digistä, on siis vain koetettava pysy mukana. Hyväksyttävä jatkuvat päivitykset ja muutokset, opeteltava uimaan virran mukana. Vaikka se välillä tosissaan ärsyttääkin. Jopa minua, jolle digi on yleensä ihanuutta.

Kesällä tein videon ”Fairy on loppu!”. Videolla koetan sanoa, että turha meidän on koettaa elää niin, että kaikki olisi joskus valmista ja koskaan ei mikään menisi rikki. Kyse on asennoitumistavasta, jonka voi oppia jos vain haluaa ja ymmärtää tämän päivän dilemman.

Useat meistä saavat näppyjä ja ärsytys vaan nousee kun törmäämme haasteisiin arkisten asioiden kanssa. Haasteethan on tehty ratkottaviksi! Eikö olisi aika tylsää jos mitään ei ikinä tapahtuisi? Samaan aikaan murehdittaisiin sitä, ettei jokin juttu toimi. Jotta digitaaliset palvelut toimivat jatkuvasti, tarvitaan niitä päivityksiä, jatkuvasti. Siksi muutos. Siksi hengittäminen.
Usko pois, selviät paremmin tällä keinoin. Viha-rakkaussuhde se minullakin on. No ehkä enemmän kuitenkin rakkaussuhde, vaikka toisinaan tympäiseekin ainaiset säätämiset. Silloin muistutan itseäni digin jatkuvasta muutoksesta, ja samaan aikaan digin tuomista hyödyistä. Miten paljon se helpottaakaan elämää, yrittäjäarkea, kun vain asennoituu oikein.
Muistetaan myös se, ettei kaikkea kannata yrittää yksin säätää. Ostetaan tähän apuja, niitä on kyllä saatavilla, vaikkapa somessa #digitalist piireissä sekä Facebook ryhmässä Digitalist Network Developers.

Argilla Consultingin Annika Pulkkinen kirjoitti myös ajan säästämisestä aiheen tiimoilta.

Digitaalista syksyä kaikille!

More from Sanna Jylänki