Heikki Rotko // April 27 2015

Digisaunan lauteilta

Kokosin kymmenen suomalaista toimitusjohtajaa “digisaunaan” pähkäilemään, mihin digitaalisuus vie kunkin toimialaa ja suomalaista yritystoimintaa.

Idea digisaunaan lähti yksittäisten päättäjien kanssa käymistäni keskusteluista, joissa on noussut esiin hyvin samansuuntaiset teemat toimialasta ja myös yrityksen koosta riippumatta.

Mikä digitaalisuudessa mietityttää eniten?

Leikkimielellä teemoitin tätä sellaiseen vertaistukihenkeen: mikä toimitusjohtajia mietityttää digitaalisuudessa eniten? ”What keeps you awake at night?”

Seinällä vahtivan kauppaneuvos Paukun katseen alla, Pöllölaakson legendaarisessa “edustussaunassa” porukka sitten kokoontui. Ei saunottu eikä hikoiltu, aamu kun oli, mutta juttua tuli sitäkin vuolaammin.

Edustettuna olivat vähittäiskauppa, logistiikka, FMCG, matkailu, musiikki, sähköiset palvelut, vaate- sekä media- ja telecomtoimialat.

Ideana oli avautua ja kertoa myös niistä asioista, jotka eivät ole ihan sillä tolalla kuin johtaja toivoisi.

Vaikutukset ovat vasta alkumetreillä

Varma yksimielisyys vallitsi siitä, että digitalisaation ja esimerkiksi mobiliteetin vaikutukset ovat vasta aivan alussa. Todella monen toimialan ansaintalogiikka mullistuu innovaatioiden, globaalisuuden ja muun muassa rajattoman tallennuskapasiteetin ansiosta.

Kenelläkään ei ollut sellaista oloa, että ”digitalisaatiossa on edetty liian nopeasti”.

Vaikka matkailuala meni ensimmäisten joukossa verkkoon ja siellä monen toimijan myynnistä valtaosa tulee verkon kautta, niin nyt kuitenkin koetaan, että ollaan ihan perässähiihtäjiä, kun esim. Airbnb:llä on yhtäkkiä 30 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta.

”Ei me tätä näin funtsittu, strategia piti vetää uusiksi”

Musiikkialan liikevaihdosta on muutamassa vuodessa hävinnyt puolet. Tosin kannattavuus on kuitenkin parantunut, ja nyt ehkä alkaa uusi kasvun suunta.

Mediassa ja telecomissa osa vanhaa ansaintalogiikkaa on vahvasti haastettuna ja sitä kautta uhanalaista, ja uutta pitää keksiä tilalle.

Muutoksen voi aloittaa heti

Olimme liikuttavan yhtä mieltä siitä, että tapa tehdä työtä ja tapa johtaa ihmisiä ovat asioita, joita on muutettava voimakkaasti. Hyväähän tässä on se, että näiden muutosten tekemisen voi aloittaa heti.

Aloitetaan siitä, että johto vapauttaa viestin muutoksesta organisaatioon ja toimii itse etulinjassa esimerkkinä ja koekaniinina. Nippu vanhoja tapoja, prosesseja ja kulttuurin komponentteja roskiin ja tilalle uusia, raikkaita, ketteriä ja tehokkaita keinoja.

Nopeutta tulee lisää, kulut laskevat ja löydetään uusia markkinoita. Hei, tämähän kuulostaa hyvältä! Ei muuta kuin toimeksi.

Lopuksi vedimme pikayhteenvedon loistavasta kirjasta, Ben Horowitzin “The hard thing about hard things – building a business when there are no easy answers”. Vapaasti suomennettuna: ”Toimitusjohtajan käsikirja: “kuinka kusisista paikoista noustaan ylös ja lähdetään voittamaan”. Suosittelen jokaiselle johtajalle.

Tunnelma oli innostunut ja avoin, kolmetuntinen hurahti kuin siivillä. Vertaistuelle ja sparraukselle on tarvetta. Uskon, että jokainen sai reppuunsa jotakin, mikä muuttuu teoiksi. Näin kävi ainakin minulle.

Seuraavan saunan lämmityssuunnitelma on jo tehty. Jos olet toimitusjohtaja, ja teema tuntuu tutulta ja kiinnostavalta, niin ilmoittaudu mukaan: heikki.rotko@mtv.fi

t. Hegu