Mari Rasimus // November 23 2015

Digitaalisen työelämän tärkeimmät taidot

Mitkä kaksi taitoa digitaalisen ajan työntekijällä täytyy olla kunnossa?

Ei, kyseessä eivät ole Twitter-verkostoitumistaidot, ei datalla johtaminen eikä edes sulava ketteryys, vaikka nämäkin ovat tärkeitä. Kyseessä on kaksi taitoa, joita pidämme usein itsestäänselvyyksinä, vaikka ne digitaalisessa ajassa saattavat rapautua.

Digitaalisen ajan työntekijän salaiset aseet ovat keskittymiskyky ja tunneäly.

1) Keskittymiskyky

Työelämä muuttuu kiihtyvällä tahdilla ja työpäivistämme tulee pirstaleisempia. Sähköpostit, pikaviestit ja some-notifikaatiot keskeyttävät ja vievät huomiotamme aamusta iltaan. Emme jaksa enää keskittyä palavereissa näpräämättä kännyköitä ja televisiokin on jo liian hidas formaatti, joten sen aikana täytyy twiitata. Tämä lisää reaktiivista tekemistä, kiireen tuntua ja aiheuttaa elimistössämme stressireaktion, mikä syö luovuutta.

On liian helppo hukkua somevirtaan, mutta onneksi aivoja voi harjoittaa. Keskittymiskykyä pitää kehittää, jotta emme hanki itsellemme tarkkaavaisuushäiriötä, vaan osaamme fokusoitua olennaiseen kokonaisuuden kannalta. Tarvitsemme tiedostetusti myös aikaa pysähtyä ja kultivoida luovuutta, jotta innovaatiot voivat syntyä.

2) Tunneäly

Ymmärrys, kuunteleminen, herkkyys ja tunneäly ovat taitoja, jota nykyorganisaatiot tarvitsevat, kuten Johanna Lehtonen juuri kirjoitti blogissaan 

Tarvitsemme myötätuntoa paitsi ymmärtääksemme asiakkaitamme, työkavereitamme ja alaisiamme, myös itseämme kohtaan. Ilman itsemyötätuntoa jämähdämme helposti pelkoihin, jotka ovat valtapelien, kontrollointitarpeen ja muutosvastarinnan takana.

Onneksi myös tunneälyä pystyy kehittämään niin, etteivät paine ja stressi vie meitä hallitsemattomiin tunnereaktioihin vuorovaikutustilanteissa tai pelosta käsin tehtyihin päätöksiin.

Suomessakin jo muutamat edelläkävijäyritykset ovat ymmärtäneet, mitä perustaitoja digitaalinen aika vaatii. Esimerkiksi Dingle tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuutta osallistua mindfulness-ohjelmaan, joka kehittää näitä taitoja.

”Minulle mindfulness ei ole vain työntekijöille tarjottavaa virkistystä, vaan aidosti pyrkimys kehittää yrityksemme luovan työn ydintaitoja: parempaa keskittymiskykyä, stressinsietoa, ideointia ja ihmissuhdetaitoja”

kirjoitti Dinglen Juho Jokinen blogissaan.

Onko sinulla ja organisaatiollasi keskittymiskyky ja tunneäly hallussa?

_mg_9656

More from Mari Rasimus