Jani Aaltonen // April 29 2017

Digitaaliset kanavat, jotka toimivat B2B-myynnissä parhaiten

Digitaaliset kanavat, jotka toimivat B2B-myynnissä parhaiten

Olen inbound-markkinoija. Tuotan sisältöä verkkoon itselleni, Sales Communications Oy:lle sekä asiakkaillemme. Inbound on sitä, että asiakasta kiinnostavien sisältöjen avulla lisätään huomiota, kasvatetaan luottamusta, generoidaan liidejä sekä tuetaan asiakasta ostamisen prosessissa. Meidät on tästä hommasta myös palkittu euroopan parhaana. Sisällöt vetävät puoleensa ja tuovat asiakkaat luoksesi. Tämä tosin vain silloin, jos sisällöt merkitsevät asiakkaalle jotain. Ilman merkitystä huomiota ei kerry, luottamusta ei synny ja markkinoinnin tuki jää vähäiseksi.

 

Haluan tässä artikkelissa kertoa mitkä kanavat toimivat ja missä on suuret mahdollisuudet. Tämä on sinulle, joka mietit mihin kanaviin satsata. Minun tyyliini ja arvoihin kuuluu faktat. Eli, en spekuloi yhtään vaan näytän totuuden. Silloinkin kun se sattuu. Tämä johtuu siitä, että en voi elää valheessa ja en kykene asiakkailleni esittämään spekulatiivista bullshittiä. Sellaista, joka tulee niiden suusta, joilla ei ole omakohtaista kokemusta. Tarkoitukseni on kertoa tässä liidien tuotannosta digitaalisen kanavan kautta.

Meidän tulokset ovat seuraavat:

Trafiikki ja liidit
Sales Communications trafiikki ja liidit maalis- huhtikuu 2017.

 

Viimeisen kahden kuukauden aikana tuotimme 820 uutta kontaktia markkinoinnin avulla. Ihmiset tulivat itse verkon kautta. Huomio, jonka saimme oli reilut 12500 vierailua vertailujakson aikana. Siis sessiota. Eri kävijöitä en mittaa, koska luku on epäluotettava. Epäluotettava siksi, että käytämme useita eri laitteita päivittäin ja näin ollen mittaaminen kävijöiden osalta ei luotettavasti onnistu.

Tästä liikenteestä ja huomiosta vivutimme 6,55% uusiksi liideiksi. Eli, kykenemme sisällöillä vääntämään 6,55% kaikesta huomioksi uusiksi myyntimahdollisuuksiksi. Mieti mitä tämä voisi tarkoittaa sinulle.

Mittaan kanavan onnistumista sillä suhteella jolla kanavan kautta tulee uusia liidejä. Suhteen lasken seuraavasti: Saadut uudet liidit / liikenne*100

Tässä tulokset:

Tehokkaat digitaaliset liidikanavat
Lasketaan kontaktit/vierailijat*100

 

Kaksi kanavaa voittavat vertailun ja performoivat paremmin kuin muut kanavat. Sosiaalinen media ja hakukonemainonta ovat ylivoimaisesti tehokkaimmat kanavat. Sosiaalinen media generoi lähes 15% kaikesta huomiosta ja hakukonemainonta generoi lähes 12%. Eli jokaista 100 vierailua kohden 15-12 kontaktia tulee näistä kanavista.

Laske markkinointinne tulokset