Antti Sipilä // March 08 2015

Digitalisaatio voi vapauttaa oikeassa olemisen kirouksesta

Urallani elokuvien puomimiehestä yritysten videoiden tuottamiseen olen ollut mukana useissa projekteissa.

Kaikissa niissä on ollut omistajiensa kannalta korkeat panokset. Jotkut ovat onnistuneet hyvin ja toiset vielä paremmin. Kulissien takana todelliset ihmiset ovat menestyneet tai epäonnistuneet. Yhdellä asialla on havaintojeni mukaan ollut merkittävä korrelaatio riskin ottajien menestyksessä:

Oikeassa oleminen, varsinkin etukäteen oikeassa oleminen – on kirous, joka johtaa köyhtymiseen

niin projektikohtaisella tasolla, ja jos oikeassa olemisen asetus on elämän kokoinen, myös elämän tasolla.

Oikeassa olemisen tarve voi pahimmillaan olla kuin vihaa, joka kumpuaa jostain syvästä traumasta. Meillä kaikilla on kokemuksia sen kohtaamisesta ja kokemisesta. Voit varmasti muistaa ainakin yhden kirpaisevan tosi tapauksen, missä toisen jääräpäisen oikeassa olemisen takia sinä jouduit kärsimään.

Oikeassa olemisen tunne voi olla niin vahva, että siitä ei haluta tai voida luopua. Muut näkökannat ovat tuolloin vääriä tai vihamielisiä lähtökohtaisesti. Se on kuin riippuvuus tai sairaus. Oikeassa olemisesta voi tulla tapa, koska tieto niin sanotusti lisää tuskaa, ja oikeasssa olemisen tunteen avulla pystymme helposti sivuuttamaan uuden tiedon ja sen vaatiman työn aiheuttaman epävarmuuden tuskan. Seuraukset ovat tuhoisat. Kun joku ilmoittaa otsa rypyssä vakavasti jyräten ”vahvan kantansa” tai sanoo jyrkästi ei – ilman perusteita, hän on oikeassa olemisen kirouksen, addiktion tai molempien vallassa. Hänen meihin kohdistama vääryys ja vahingon tuottamus pistää vihaksi, ja niin kirous tarttuu eteenpäin, meihinkin.

Huh. – Rauhoitutaan hetkeksi.

Miten sitten ollaan oikeasti oikeassa?

Miten todennettavasti oikeassa olleet, eli menestyneet ihmiset ovat päätyneet ratkaisuunsa?

  1. He ovat nähneet ja todistaneet oikeita tosielämän tapauksia asiasta.
  2. He ovat tahtoneet tehdä jotain asialle.
  3. He ovat muodostaneet näkemyksen – entä jos?
  4. He ovat uskoneet.
  5. He ovat usein keränneet lisää tietoa aiheesta.
  6. He ovat arvanneet mitä konkreettista kannattaa tehdä.
  7. He ovat alkaneet tekemään sitä, kunnes ovat korjausliikkeiden kautta OPPINEET miten onnistutaan.

Olennaista on, että menestyjät EIVÄT KOSKAAN TIENNEET mitä tehdä lähtötilanteessa. He vain tahtoivat tehdä jotain asialle, arvasivat ja uskoivat mitä tehdä ja ryhtyivät tekemään sitä. Tekemisestä saadusta tiedosta olemme yhdessä jokaisessa projektissa oppineet miten saavutetaan tavoite. Kukaan ei voi olla merkittävällä uudella tavalla oikeassa ilman UUTTA ja omaa kokemusperäistä tietoa. Se on salainen ainesosa. Vanhalla tiedolla uudistaminen ei onnistu. Uudistuminen vaatii aina uuden tapauskohtaisen näkemyksen muodostamisen ja sen nöyrän tunnustamisen, ettemme tiedä varmasti tai tarkasti etukäteen mikä tuo näkemys tulee olemaan.

Tarvitsemme aina hiukan uutta tietoa.

Digitalisaatio tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden ihmisten toiminnan – heidän todellisten ja reaaliaikaisten kokemusten tallentamiseen ja seuraamiseen. Tuo data on asiakkaittesi tuottamaa kokemuspohjaista tietoa. Se on mahdollisuus parantaa asiakaskokemusta millä tahansa alalla. Miten? Tulee tahtoa, arvata ja oppia. Arvaamisessa ja kokeiluiden onnistumisen toteamisessa uusi tieto, todelliset asiakastransaktiot, nuo rahalla ja ajalla allekirjoitetut todistukset, ovat vapauttava resurssi, joka voi pelastaa meidät köyhyyteen johtavalta kiroukselta. Tulevaisuudessa kenenkään ei tarvitse enää olla lähtökohtaisesti oikeassa.

More from Antti Sipilä