Ville Tolvanen // February 19 2016

Digitalisaation kehitysmaa

”Digitalisaatio on tie arvoketjussa eteenpäin”

Suomessa ymmärretään vasta vähän digitalisaation mahdollisuuksia. Viesti ”95% kulttuurimuutosta ja 5% teknologiaa tuntuu menevän heikosti läpi.” Kulttuurimuutoksella tarkoitetaan mielestäni selkeästi uusien liiketoimintamallien, uuden liiketoiminnan ja erilaisten korvaavien ja tehostavien toimintamallien luomista.

Kerta toisensa jälkeen kuulen kehityshankkeista kommentin ”kuvittelin että puhumme enemmän järjestelmistä.” Tämä kuvaa hyvin asiaa tuntevienkin osaajien ennakkoluuloja. Ajattelemme verkkoa enemmän sovelluksina, kanavina ja kauppapaikkoina kuin palveluina verkossa, asiakaskohtaamisina, avoimina innovaatioalustoina tai uusina liiketoimintoina.

Aito digistrategia lähtee aina nykyistä liiketoimintaa suuremman kokonaisuuden analysoinnista. On katsottava koko arvoketjua ja sen mahdollisia muutoksia. Innokaimmat julistavat kaiken strategian sisältävän digitalisaatiota tai ainakin pyrkimystä sellaiseen, mutta todellisuudessa sen aika on vielä kaukana.

Jokainen tekemäni harjoitus sisältää niin paljon uuden osaamisen ja tekemisen luomista ja omaksumista, että vallitseva toimintamalli ja organisaatio ei yksinkertaisesti täydelliseen digitalisaatioon taivu. Kun luodaan uutta liiketoimintaa, tarvitaan sitä tukevia rakenteita. Kun tavoitellaan uutta tai kasvua, tarvitaan siihen tähtääviä mittareita ja toimintoja.

Digitaalinen arvoketju

Pääset jyvälle digitalisaation todellisesta luonteesta arvioimalla koko arvoketjusi mahdollisuuksia. Digitalisaatio on tie arvoketjussa eteenpäin. Valmistajasta voi kasvaa suoramyynnin kautta kauppias ja jakelijasta ratkaisija. Kuinka monen suomalaisen yhteisön tunnistat haluavan arvoketjussa verkon avulla eteenpäin. Hyvänä esimerkkinä voisi nostaa S-Pankin, joka taisi hyvällä ratkaisulla kurottaa kuluttajiensa kukkarolle.

Arvoketjun alussa on aina innovaatio ja tuotekehitys. Miksi et tekisi sitä yhdessä verkostossa tai avokeittiössä asiakkaiden kanssa? Miten niin yhden yksikön tai yrityksen voimat ovat koko ekosysteemiä vahvemmat?

Yhdessä kehitetty on myös mahdollisuus myydä suoraan tilauksesta tai tilaajille tai muille ekosysteemin jäsenille. Jos jakelet niin miksi et suoraan myisi ja palvelisi asiakasta siellä missä se parhaiten sopii.

Kun lähestyt asiakasta, oletko pelkän myynnin tai myyjien varassa? Miksi et rakentaisi asiakkaille rajapintaa ja palveluita kännykän päähän? Miksi et sitten antaisi yhteisössä asiakkaiden ratkoa ja palvella toisiaan parempien ratkaisujen luomiseksi?

Digiaikana asiakas on helposti napin takana ja erilaisen osaamisen yhdistäminen on halvempaa ja helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Miksi et rakentaisi liiketoiminnan ekosysteemiä Digitalistien tapaan suoraan verkkoon? Jos me siihen pystymme käytännössä nollabudjetilla niin kai sinäkin miljoonien kanssa johonkin onnistut?

Digitalisaatio on yritysten omistajien ja strategiaa hahmottavien hallitusten asia.

Puhun ihan vakavissani ja piruuttani paljon ATK:sta. Ihan vaan siksi, että alkaisi mennä edes uuden ajan aakkoset perille.

More from Ville Tolvanen