Matti Lintulahti // December 14 2014

Digitalisoinnin 3 oikein ja 2 väärin, pahasti väärin

Meillä suomalaisilla on kaikki osaaminen, asenne ja varallisuus, joita tarvitaan Suomen digitalisoimiseen ja uuteen menestykseen nostamiseen. Ei tarvitse kuin välttää ne virheet mitä kahdenkymmenen viime vuoden aikana on toistettu ja alkaa tehdä asioita uudella tavalla.

Suomen suurin ongelma on se, että digitalisointi on Suomessa ymmärretty suurimmaksi osaksi väärin. Kun katsoo mitä tahansa onnistunutta digitaalisten liiketoiminnan keinoin toimialaansa mullistanutta yritystä maailmalla ja Suomessa, niistä löytyy muutama yhteinen tekijä. Miettikää vaikka seuraavia yrityksiä: Google, Facebook, Amazon, eBay, Instagram, Skype, Netflix, Basecamp, Dropbox, WordPress, Airbnb, Über… Tai Suomessa: Paytrail, Supercell, Verkkokauppa.com, Varusteleka…

3 oikein: Helpommaksi, nopeammaksi, mukavammaksi

Mikä niille on yhteistä? Se, että ne kaikki ovat tehneet digitalisoinnin ja automatisoinnin avulla asioista helpompia, nopeampia ja mukavampia. Niin yrityksen omien asiakkaiden näkökulmasta, omien työntekijöiden näkökulmasta kuin omien kumppanien näkökulmasta. On mietitty miten asiat voidaan tehdä toisin ja paremmin, ja käytetty uusia digitaalisia keinoja muuttamaan asioita, arvoketjuja ja liiketoiminnan prosesseja.

2 väärin: analogista matkien, kustannuksia karsien

Miten Suomessa sitten digitalisointi on pääasiassa ymmärretty? Lähinnä kahdella tavalla.

Ensimmäisenä digitalisointi on ymmärretty analogisten prosessien muuttamiseksi digitaalisiksi. Prosessit sinänsä ovat pysyneet aika lailla samana: yhtä vaikeina, ehkä vähän nopeampina mutta eivät ainakaan yhtään mukavampina. Mutta onpahan digitalisoitu liiketoimintaa.

Toiseksi digitalisoinnilla on Suomessa tarkoitettu kustannustehokkuuden hakemista, varsinkin viimeiset kuusi vuotta. Siis kustannustehokkuus on ollut digitalisoinnin lähtökohtana, ei kasvun hakeminen. Ja kun kustannustehokkuutta on haettu, asioita ei ole tarvinnut tehdä helpommin, nopeammin ja mukavammin. Kunhan on laskelmissa näyttänyt että kustannuksia saadaan tällä tavalla karsittua.

Nyt: Kasvua hakemaan asiakkaiden näkökulmasta

Väitän, että digitalisoinnissa epäonnistuminen on yksi syy siihen miksi kansantaloudella menee paljon heikommin kuin mihin meillä olisi mahdollista. Olisiko siis aika ottaa opiksi vanhoista virheistä ja lähteä viimein digitalisoimaan Suomea kasvua hakemalla, siis miten tehdä asioita paremmin uudella tavalla – helpommin, nopeammin ja mukavammin. Ja ennen kaikkea asiakkaiden näkökulmasta.

PS.
Heittäkää kommentteihin meille kaikille inspiraatioksi esimerkkejä vähemmän tunnetuista yrityksistä, jotka ovat tehneet fiksusti digitalisoinnin avulla asioista helpompia, nopeampia ja mukavampia.

More from Matti Lintulahti