Ville Tolvanen // July 02 2016

Digitalist 1000 päivää!

Mennyt kevät oli monella tavalla ennätyksellinen Digitalisteille.

Aiheen seuranta on selvässä kasvussa. Linkedin ryhmässä on nyt yli potentiaalista 3500 seuraajaa, Twitterissä 12500 ja Facebookissa 6600 ja Developers ryhmässäkin yli 3500.

Monella tavalla Digitalistia voisi kuvata avoimena osaamisen, ajattelun, taitojen ja tekijöiden markkinapaikkana. Olisi vain hienoa nähdä enemmän osaajia ja yrityksiä torilla porisemassa ja näyttämässä väittämisen sijaan! Muista että kaikki Digitalist –kanavat ovat avoimesti käytössäsi. Vaikuta ja vaikutu! #Sharingiscaring.

Tänä keväänä täytimme Suomen suurimpia saleja viisi kertaa. Se on uskomaton määrä ammattilaisia, varsinkin kuin lähtökohtana kolme vuotta sitten oli tuhat seuraajaa ja sata osallistujaa. Uskon, että olemme yhdessä saaneet keskustelua Suomessa eteenpäin ja olleet vaikuttiminena useammallekin uudelle hankkeelle. Jatketaan missiota digitalisoida Suomi pikseli kerrallaan! Mahtavia juttuja edessäpäin.

Kesäkuun Skumpilla juhlittiin kollektiivin 1000 päiväistä historiaa. Paikalla oli jälleen hyvin porukkaa ja paljon uusiakin naamoja. Moni kaipaa yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä Digitalist verkostossa. Paras tapa saada pöhinää aikaiseksi on aloittaa se, millaista toimintaa haluaisi itse nähdä. Lisää siis uusia alkuja syksyyn ja vauhdilla tulevaisuuteen!

Digitalist syntyi turhautumisesta Suomen tilanteeseen ja halusta tehdä asioita yhdessä. Digitalistin tapahtumissa puhuvat Suomen seksikkäimpien yritysten kehittäjät Kyrö Ginistä, Woltin kautta Madventuresiin, parhaista brändeistä ja johtajista aina ministereihin saakka. Monella on narinaa oikeasta ja väärästä sisällöstä, mutta toistaiseksi uskon käyttäjien omiin artikkeihin ja laaja-alaiseen repertuaariin ammattilaisten puheenvuoroista.

Syksyllä uudistumme kevein askelin. Kiitämme Rainmakeriä kumppanina lämpimästi yhteisestä taipaleesta ja tuomme mukaan elokuussa uusia yrityksiä. Ota yhteyttä elokuussa mikäli yrityksesi haluaisi olla Digitalist kumppani vuodelle 2017!

Syksyn teemat pyörivät yksittäisten toimialojen sijaan enemmän muutoksen johtamisen, kasvun, asioiden internetin ja ajattelun ympärillä. Tavoitteena on viedä Digitalistia ict-seminaareista lähemmäksi TED-tyyppistä ajatushautomoa, jossa aina hyvä sisältö, osaaminen ja kiinnostavat kasvot ovat keskeisimpiä.

Sisältöä tullaan käsittelemään myös entistä enemmän haastatteluina, videoina, keisseinä jne. Kansainvälistä materiaalia ja tuotantoa yritetään kasvattaa. Muistetaan kuitenkin, että tapahtumat ovat ilmaisia eivätkä vaikkapa NBF:n kaltaisia tuhannen euron tykityksiä. Aika pienellä kukkarolla marssitaan. Pidetään yllä suomalaisen osaamisen lippua ja tuloksia.

Kevään yksi suurimpia voittoja oli 5M-vip aamu ammattilaisille. Paikalla MTV:llä oli vain n. 60 henkilöä ja verkossa 600. Nauhoitetta katsomossa on katsottu yhteensä yli 1000 kertaa. Näin luomme ajatusmallia jossa (vihdoin) ”tapahtumaan” voi osallistua, lihassa, striimistä, somessa tai tallenteena. Sellaista osaamisen jakamista ja kokemuksen luomista minä arvostan ja jalostan digiaikana.

Digitalist on julkaissut tuhannen päivän aikana yli 600 artikkelia lähes 300 kirjoittajalta. Kiitos jokaisesta tviitistä, kommentista, kannustuksesta ja osallistujasta. Olen ylpeä siitä että niin moni on lähtenyt mukaan yhteiselle retkelle. Olen nöyrän kiitollinen kaikesta siitä hyvästä, johon olen itse saanut osallistua.

Digitalistin tie on avoin, mutta mahdollisuuksilla maalattu. Koulutukset, verkostomainen konsultointi, kansainvälistyminen. Olemme kaikessa niin aiheen kuin tekemisenkin kanssa aivan alussa. Toivottavasti Digitalistille löytyy ymmärtäjiä, toimintaa tukevia yrityksiä ja sanansaattajiakin jatkossa. On hyvä ymmärtää, että kun yhdessä onnistumme niin yksittäiselle tallaajallekin tapahtuu taatusti parempia asioita. Pidetään hyvä tauko ja palataan jatkamaan yhteistä matkaa. Sharingiscaring sanoo pääsihteeri ja katoaa maalaismaisemaan.

More from Ville Tolvanen