Ville Tolvanen // October 05 2014

Digitalist ideologia

Vuodenikäinen Digitalist Network juhlii etsimällä suuntaa, konkretiaa ja seuraavia seikkailuja. Näinhän jokaisen yhteisön tulisi strategiakierroksella tehdä. Pohtia toimintaympäristöä, suuntaa, tavoitteita ja taaksejäänyttä elämää.

Mihin tähtäämme? Digitalisoimaan Suomi pikseli kerrallaan. Digitalisti on mielestämme ihminen, joka on kiinnostunut teknologian arkeemme luomista mahdollisuuksista. Digitalisti haluaa hyödyntää ja ratkaista maailman ongelmia parempia ratkaisuja rakentamalla. Silti teknologia ei ole ajattelun keskipistessä, vaan työkalu parempien ratkaisujen ja prosessien luomiseen.

Yksivuotias Digitalist on ehkä eniten juuri ideologia. Avoimuuden, verkostoitumisen, tehokkaan viestinnän, johtamisen, kaupan ja markkinoinnin korkeaveisu. Fokusoimme nopeimmin digitalisoituviin toimintoihin: Viestintään, mediaan, kauppaan ja palveluihin. Keskustelussa kipinöivät muuttuva markkinointi, myynti, arki ja yrittäminen.

Digitalist Network haluaa törmäyttää ideoita, ihmisiä ja yhteisöjä. Yhdistää ja synnyttää uutta. Törmäytys tapahtuu jakamalla tietoa (sharingiscaring), kohtaamalla tapahtumissa (Digitalist Forum) ja ketjuttamalla eri toimijoita yhteisten ratkaisujen luomiseksi (Digitalist Ventures). Haaveissa elää oman hautomon luominen juuri perinteisten palveluiden ja toimialojen digitalisoimiseksi.

Milloin Digitalist on tehnyt tehtävänsä? Haluaisin ajatella, että olemme kuin Vihreät. Lopetamme kun homma on valmis tai yhteisölle ei enää ole tarvetta. Halumme yhdistää uutta ja vanhaa. Toisaalta Digitalist on vanhan japanilaisen kauppahuoneen kaltainen arvon solmukohta, yhdestä näkökulmasta media ilman mainontaa ja toimitusta sekä tapahtumaorganisaatio ilman perinteistä toimintamallia niiden järjestämiseen.

Digitalistin toiminnassa näkyvät arvot ovat avoimuus, monistettavuus, tasavertaisuus ja arvokkuus. Tunnelmaa mielessäni leimaa aito innostus, ammattimaisuus, substanssi ja halu asettaa oman osaamisensa muidenkin käyttöön.

Tätä kirjoittaessani istun hotellihuoneessa New Yorkissa. Saavutuksemme kiinnostaa täälläkin ja analytiikka puhuu puolestaan. Pohdin ääneen, siis kysyn teiltäkin, tekisimmekö Digitalistista yhteisöllisen yrityksen, joka toimisi verkossa yli kieli- ja kulttuurirajojen. Löytyisikö meistä virtaa ja halua yhdistää osaajia yli rajojen?

Perustin Digitalistin, koska halusin lisätä, tehostaa ja parantaa keskustelua Digitalisoitumisesta Suomessa. Huomasin myös murroksen olevan niin valtavan, ettei siihen yksin pysty mikään teknologia, sisältö, toimintamalli tai yritys. Minulla syntyi halu ja tarve olla osa kauppayhteisöä, joka tähtää paremman maailman rakentamiseen.

Ensimmäinen kausi sujui yli odotusten. Tapahtumat ovat saaneet kiitosta ja osallistujamäärät ylittävä villeimmätkin odotuksemme. Kumppaneiden tuella olemme saaneet paljon aikaiseksi. Osallistuneita kirjoittajia on yli 70, kommentoineita ja jakaneita satoja, seuraajia tuhansia. Liike on ottamassa paikkansa verkossa. Tästä on erinomaista jatkaa toiminnan kehittämistä.

Liikuttunut kiitos sinulle joka osallistut ja jaat ideologiamme. Tervetuloa joukkoon siniseen myös uudet vaikuttajat. Meillä on tilaa juuri sinulle ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Ota aloite käteesi ja uudista toimialasi, yrityksesi, markkinointisi tai rakenna menestynyttä liiketoimintaa verkossa tai sen avulla. Elämme aikaa, jossa digitalisoituminen murtaa vanhaa ja luo uutta. Miksi ihmetellä aikaa yksin kun vaihtoehtona on olla osa yhteisöä. Tehdään enemmän, parempaa ja vähemmällä yhdessä.

Ps. Onneksi myös Oy Suomi Ab tuntuu heräilevän…

http://www.lvm.fi/tiedote/4421461/lvm-n-tulevaisuuskatsaus-digitaalisuus-luo-hyvinvointia-ja-kasvua?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Ps2 Nopein tie mukaan toimintaan on tulla mukaan Digitalist Network Developers “pulinaryhmään” Facebookissa. Liity myös mukaan Linkedinissa, Pinterestissä ja tietysti Digtalist verkkopalvelussa. Sieltä löytyy jo yli 700 vaikuttajan profiilit…

More from Ville Tolvanen