Ville Tolvanen // October 25 2013

Digitalist Network digitalisoi Suomen liike-elämää

Avoin kollektiivi ajaa digitaalisuuden asiaa muun muassa oman median, erilaisten tapahtumien ja yrityshautomon avulla

Liike-elämän digitalisoitumista ajava avoin kollektiivi Digitalist Network lanseerattiin tänään Helsingin Bio Rexissä järjestetyssä tapahtumassa. Asiantuntijoiden yhteenliittymä pyrkii tavoitteeseensa tuottamalla omaa media, järjestämällä tapahtumia, synnyttämällä startup-yrityksiä ja pyörittämällä klubia, joka kohtaa verkossa ja kasvotusten. Maailmallakin ainutlaatuinen toimintamalli on saanut jo ennen lanseeraustaan yli 10 000 ihmistä kiinnostumaan asiasta.

“Digitalist Network synnyttää sitä, mitä tekijät haluavat siitä rakentaa. Kyseessä on asiasta kiinnostuneiden asiantuntijoiden poikkitieteellinen kollektiivi ja kumppaniyritysten tukema pilvipalvelu”, kuvailee Digitalist Networkin pääsihteeri Ville Tolvanen. “Haluamme törmäyttää ihmisiä ja ajatuksia. Mitä enemmän keskusteluja, kohtaamisia ja ajatustenvaihtoa, sitä enemmän tekoja.”

Digitalist Network lanseerattiin hiljaisena betana lokakuun alussa. Kollektiivi on jo ehtinyt synnyttämään kymmeniä asiantuntija-artikkeleita ja vilkasta keskustelua verkossa. Vireillä on myös kaksi uutta startupia. Jatkossa Digitalist tarjoaa muun muassa esimerkkejä onnistuneista siirtymisistä digitaaliseen aikaan, videoblogeja ja case-kilpailuja alan opiskelijoille.

“Vaikuttaa vahvasti siltä, että tällaiselle toiminnalle on tilausta. Ensimmäisen kolmen viikon aikana Digitalistin sivustolla on käynyt jo noin 12 000 uniikkia kävijää ja sivunäyttöjä on kertynyt yli 50 000 – ja varsinainen julkistushan tapahtui vasta tänään”, Tolvanen toteaa.

Digitalist Network on sitoutumaton, kaikille avoin kollektiivi, jonka keskustelunavauksia ja tapahtumia voi seurata osoitteessa digitalist2017.wpengine.com. Samassa osoitteessa voi luoda itselleen profiilin, joka mahdollistaa laajemman osallistumisen palveluun.

Tämä tiedote on luotu yhteistyössä avajaisissa olleiden 250 digitalistin voimin.

Lisätietoja:

 

Ville Tolvanen

Pääsihteeri, Digitalist Network

Puh: 050 3100642

Twitter: @villetolvanen

Skype: villetolvanen

More from Ville Tolvanen