Selene Rannanheimo (Nyberg) // February 16 2015

Digitalist Pop-up: Millaista on tulevaisuuden työ?

Vierailin 11. helmikuuta Espoossa Digitalist Networkin järjestämässä Digitalist Pop-up -tapahtumassa, jonka aiheena oli tulevaisuuden työ.

Tilaisuuden avasi Twitteristä tuttu @villetolvanen ja puhujina olivat mm. @JPaavilainen, @jarkkokurvinen, @ToniKoutu ja @MagnusSilen.

Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ja ajatuksia herättelevä Pop-up! Kiitos järjestäjille jälleen kerran!

Nostan tässä kirjoituksessani ylös muutamia asioita Pop-up:ssa puhetta herättäneestä johtamismallin uudistamisesta. Yritän tuoda esille yhteistä ajatuksen virtaa, jota tapahtumassa rakennettiin osallistujien kesken. Lisää keskustelua kyseiseltä päivältä voit lukea Twitteristä hashtagilla #digitalist ja #eworknordic.

“Teollisen ajan johtamismalli”

Monessa yrityksessä ja toiminnassa ollaan kankeuduttu kaavoihin, sääntöihin ja ohjeisiin. Töitä tehdään laput silmillä, koska niin on ollut ja niin on toimittu aikojen alusta asti: “Ei ole olemassa toisenlaista työntekijämaailmaa kuin siiloutunut ja sulkeutunut työntekijämaailma”. Jokaisella tekijällä on oma työalueensa ja asiantuntijatietonsa, josta pitää tiukasti kiinni. Roolit ovat kuin kiveen hakattuja:

“Koska edeltäjäni tämän näin opetti, koska johto näin haluaa. Minä vastaan hyllyjen täyttämisestä, en muuhun puutu”.

Teollisen ajan johtamismalli tukee tätä ideologiaa ja yrityskulttuuria.

@JPaavilanen: “Teollisen ajan johtamismalli”.
Johdolla tieto ja valta. Työntekijöillä toteutus.

“Luovan ajan oikea johtamismalli” Mitä, jos esimerkiksi asiakasrajapinnassa työskenteleviä nostettaisiin ja kannustettaisiin esiin tuomaan tietoaan sekä asiantuntijuuttaan vapaasti sekä lisättäisiin valtaa toteuttaa johdolta tullutta visiota? 

 

Istuisiko sinun yritykseesi “luovan ajan oikea johtamismalli”? Jos vastauksesi on ensi kädeltä “ei”, mieti vielä toisen kerran ja kysy, voiko vastaus johtua muutosvastarinnasta tai rohkeuden puutteesta? Miksi kontrolli on tärkeää pitää yllä? Miksi näemme sen henkilökohtaisena ja yritykselle riskinä? Mikä on sinun syysi vastauksellesi? Mitä hyvää ja huonoa näet asiassa? @JPaavilainen: “Luovan ajan oikea johtamismalli”. Johdolla on visio, tekijöillä tieto sekä valta. 

Jos vastauksesi on “kyllä”, mitkä ovat “johtajan 3 tärkeintä tehtävää?”

Ja muista luottamus! Se toimii kaiken toimivan yhteistyön perustana. Luottamus syntyy uskottavuudesta, luotettavuudesta ja läheisyydestä. Itsekkyys toimii vastakohtana. @MagnusSilen: “Mistä luottamus syntyy?” 

Anna ajatuksen virrata

Aihe kokonaisuudessaan on laaja ja keskustelua herättelevä. Puolesta ja vastaan. Tämähän on vain hyvä asia, eikö? Ilman keskustelua ja haastamista ei voi syntyä uutta!

Avoimuutta ja rohkeutta peliin, tuumi ja pohdi kanssamme tätä yrityskulttuurin muutosmahdollisuutta.

 

More from Selene Rannanheimo (Nyberg)