Ville Tolvanen // May 26 2015

Digitalistin 1000 päivää

Mitä jos yrittäisi taas hetken elää kuten opettaa.

Elämän, liiketoiminnan ja kaiken muunkin tekeminen onnistuu parhaiten rakentamalla hyvä suunnitelma, toimintamallit ja työkalut kurinalaiseen toteuttamiseen ja onnistumiseen arjessa. Tahtoo tällainen levoton ja luova mieli taistella omia ajatuksia vastaan. Uudet ideat, ajatukset ja mahdollisuudet ovat ni-in paljon enemmän toivoa täynnä.

Tehdään siis yhdessä ja erikseen Digitalistille tuhannen päivän yritysmuotoilu. Missiota ei tarvitse muuttaa koska tehtävä on kesken; Yritetään digitalisoida Suomi pikseli kerrallaan ja viedä rakas maamme taas maailman kärkeen. Onneksi tehtävää ei tarvitse tehdä yksin vaan nyt taitaa olla maan hallituskin mukana talkoissa.

Miten tehdään unelmista totta?

No ensin tietysti pitäisi valita jotakin mitä halutaan. Harva siihen oikeasti pystyy, mutta jotakin on syytä valita. Ei sillä ole väliä päädytäänkö suoraan siihen, mutta hyvä suunta antaa työkalut valita määrälliset ja laadulliset tavoitteet tekemiselle, työkaluille ja välietapeille. Ajatellaan että Digitalist jaksaa vielä kolme vuotta ponnistella.

Luodaan siis pohjalle missio miksi? Luodaan hyvä visio ja sitten kehityshanke sille mitä halutaan saadaan aikaiseksi. Samalla nähdään mitä puuttuu, millaisia investointeja tarvitaan ja mitä täytyy ryhtyä kehittämään.

Digitalist törmäyttää ideoita, ihmisiä ja yrityksiä.

Tämä tapahtuu somessa, omassa mediassa, keskusteluissa, tapahtumissa ja kohtaamisisissa. Tänä vuonna olemma aloittaaneet creative – sparraukset ja digitaalisten ratkaisujen toimittamisen verkoston kautta. Olemme siis myös jonkinlaisessa koulutus- ja konsultointiliiketoiminnassa mukana. Luova, strateginen ja tehokas toivottavasti myös asiakkaiden mielestä.

Minkä kokoinen digitalistien pitäisi olla?

Onko se joskus miljardin arvoinen? Itse olen ajatellut ettei kuuhun kannata kurkottaa ennen kuin koko liiketoiminnan paketti on kasassa. Turha lisätä kustannuksia ennenkuin ansaintalogiikka on yhdessä maassa täydellinen.

Toisaalta digitalisti taipuisi hyvinkin ammattiharjoittajien työmarkkinaksi, verkostomaiseksi konsulttiyritykseksi tai globaaliksi sisältömarkkinoijien verkostoksi. Mahdollisuuksia on paljon tulevaisuuksia enemmän.

Vahvuuksiksi voisi laskea kohtuullisen suosion ja erittäin kustannustehokkaan ja edistyksellisen toimintamallin. Heikkotena huonot käyttöliittymät itse toimintaan ja uhkana avainhenkilöiden kyllästymisen. Tottahan swottiin saadaan pidemmätkin listat mikäli niitä tarvitaan.

Haluaisitko mukaan pohtimaan Digitalistien tulevaisuutta? Tarkoituksen on järjestää aiheesta tapaamisia vielä ennen juhannusta ja elokuussa. Tule mukaan FB:n Digitalist Network Developers –ryhmään ja seuraa tapahtumia.

Itse ajattelen strategian pohjaksi 7*7*7 mallia jossa seitsemän yritystä järjestää yhdessä noin 7 foorumia ja mahdollistaa median kasvattamisen, pienemmät kohtaamiset, pääkonttorin, yritytäjävalmennukset jne. Tein siitä tylsän mutta toimivan kuvan.

2015-05-26 11.51.18 am

 

Onko fokus oikea? Mitä siitä puuttuu? Mitä haluaisit lisää? Kommentoi tähän tai jonnekin muualle. Otamme ilolla vastaan niin hyvät kuin huonotkin uutiset.

Ps. fantastinen artikkeli verkostoista ja niiden voimasta: http://dionhinchcliffe.com/2014/08/04/let-the-network-do-the-work/

More from Ville Tolvanen