Maria Rajakallio // November 15 2016

Digitalistin testissä: “Digihotelli” Radisson RED

Vierailin viime viikolla Brysselissä, itse asiassa elämäni ensimmäistä kertaa. Yövyin Radisson RED –hotellissa, jonka olin totta puhuakseni varannut aika sattumalta sijainnin perusteella eBookersista sen kummemmin hotelliin etukäteen tutustumatta.

Selvisi, että olin tullut Radissonin uuteen konseptihotelliin, jota voi kutsua digitalisteille suoraan suunnatuksi. Hotelliketjun verkkosivustoillakin kehutaan tämän olevan ”a lifestyle brand for millenial mindset”.

Konsepti herätti luonnollisesti digitalistin mielenkiintoni ja kiittelin heti itseäni vahingossa tehdystä sopivasta valinnasta. Päätin vertailla vierailuni aika hotellia perinteisempiin kilpailijoihinsa. Tätä kaikkea ajatuksiini nousi vierailun aikana.

Vastaanotto ja Check Inn

Hotellin varausvahvistuksessa luki, että hotellissa ei ole lainkaan vastaanottoa, vaan että pitää ilmoittaa tulostaan etukäteen sisäänpääsytunnusten saamiseksi. No tämä ei ole mitään uutta nykypäivän hotellissa ja luonnollisesti soitin reippaasti annettuun numeroon, vaikka ihmettelinkin, onko puhelimeen tarttuminen ainoa keino hoitaa tämä asia 2010-luvulla.

Ihmetykseni oli melkoinen, kun minulle kerrottiin, että hotellissa sittenkin on vastaanotto, jonne sopii tulla 24/7. Ainoa ero vastaanotossa perinteisempään oli, että siellä olevat virkailijat seisoivat peräkkäin ladattujen tietokonepöytien takana, eivät perinteisten hotellien tapaan leveän tiskin takana. Univormujen sijaan virkailijoilla oli myös päällään farkut ja hupparit. Vastaanotosta sain ihan perinteisen ”muovikortti”avaimen, joskin myöhemmin selvisi että avain olisi ollut täysin tarpeeton. Minulla kun olisi ollut myös mahdollisuus käyttää avaimen sijasta kännykkääni avaimena. Tämä selvisi kuitenkin vasta vierailuni puolivälissä.

Hotellin info

Huoneessa minulla oli mahdollisuus katsoa ravintolan aukioloajat huoneeni oven sisäpuolelta. Kyllä vain, ne olivat kirjoitettu siihen kissankokoisin kirjaimin. Hotellin info oli kirjailtu periaatteessa myös kaikenlaisia striimausominaisuuksia sisältävään televisiolaitteeseen, mutta käytännössä info sisälsi vain hotellin osoitteen, baarin aukioloajat ja tiedon, että kuntosali on auki 24/7. TV:stä minulle selvisi myös, että tietoa hotellista saisin myös hotellin kännykkäappsista, jonka ilahtuneena latasin puhelimeeni. En kuitenkaan tullut tästä hullua hurskaammaksi. Applikaation avulla saatoin kyllä suunnistaa takaisin hotellille (Google mapsin tapaan) kaupungilta, mutta etsimäni kuntosalin sijaintia en sieltäkään löytänyt. Sen sijaan kuntosalin sijainnin minulle kertoi mobiilichatin välityksellä hotellin henkilökunta lähes välittömästi asiaa chatissa kysyttyäni klo 01 yöllä.

Kokemus ja ympäristö

Hotellin aulaan oli sijoitettu suuri screeni, jolle saatoin otattaa kuvani aulan webbikamerassa asianmukaisin hashtagein varustettuna. Tätä mahdollisuutta olivatkin käyttäneet lukuisat kaltaiseni matkamiehet. Digitalisuuteen oltiin muutekin panostettu puitteiden osalta hyvin ja hotellin ulkomuotokin oli varsin digihenkinen. Sisältö erilaisissa vempeleissä jäi kuitenkin ohuehkoksi. Mieleeni hiipikin ajatus siitä, että ehkä sisältö on unohdettu teknisten vempeleiden alttarille. Asia olisi helppo korjata kopioimalla perinteisten hotellien infojen sisällöt suoraan applikaatioon tai tv-vastaanottimen info –osioon. Jo tämä tekisi ymmällään tietoa etsivästä asiakkaasta huomattavasti tyytyväisemmän.

Kokonaisarvio hotellin tasosta: hyvä yritys 2,5/5

Periaatteessa design ja pienet erikoisuudet, kuten selfieboard aulassa liikuttavat vannoutuneen digitalistin mieltä. Kuitenkaan palvelukokemus ei yllä perinteisen hotellin tasolle, vaan kaikessa hieman kalskahtaa pelkkä säästämisen maku. Pienellä panostuksella kokemuksesta olisi saanut digitaalisen lisäksi myös hyvän.

Digitaalinen konsepti herätti kyllä mielenkiinnon, mutta palvelukokemuksena edelleen käännyn kuitenkin mieluummin Radisson Blue –hotellien puoleen. Hintakaan kun ei ollut tällä varauskerralla yhtään kilpailukykyisempi muihin hotelleihin verrattuna. Voin suositella kokeilemaan, mutta välttämättä en pitäisi tätä mitenkään hotellibisnestä mullistavana mallina, ainakaan vielä.

Kiinnostuneille lisätietoa: https://www.radissonred.com

Millaisia digimuokattuja palveluja olet itse kokenut? Millaisin arvosanoin?

More from Maria Rajakallio