Patrick Francke // March 23 2016

eHealth voi pelastaa elämäsi

Monet eHealth-ratkaisut perustuvat esineiden internetiin, jonka käyttö niin kuluttaja- kuin yritysliiketoiminnassa kasvaa tällä hetkellä räjähdysmäisesti.

IoT on paljon muutakin kuin nettiin kytkettyjä leivänpaahtimia ja jääkaappeja. Sen avulla voidaan tehdä merkittäviä parannuksia ihmisten arkeen, turvallisuuteen sekä terveyteen.

Miltä kuulostaa ratkaisu, jolla voidaan seurata reaaliaikaisesti seniorin liikkumista kotioloissa? Entä etämittaus, jonka avulla lääkärit voivat seurata, miten leikkauksesta kotiutetun potilaan terveydentila kehittyy?

Edellä mainitut ratkaisut ovat jo käytössä. Niiden avulla pystytään muun muassa parantamaan potilaiden ja ikääntyneiden turvallisuutta sekä saavuttamaan kustannussäästöjä, kun esimerkiksi leikkauspotilaiden sairaalapäivien määrää pystytään lyhentämään.

Mediassa näkee säännöllisesti surullisia uutisia siitä, kuinka yöaikaan harhailemaan lähtenyt vanhus on paleltunut kuoliaaksi. Pilottikäytössä oleva HomeCare-ratkaisu pyrkii parantamaan senioreiden turvallisuutta – ovitunnistin seuraa ulko-oven avautumista, ja liikesensorit rekisteröivät liikettä seniorin asunnossa. Omainen voi asettaa palveluun sääntöjä, joiden muuttumisesta tulee tekstiviestihälytys, mikäli vanhus esimerkiksi lähtee ulos asunnostaan yöllä tai jos hän ei liiku asunnossaan päivän aikana.

Etämittausten avulla lääkärit puolestaan voivat tarkkailla muun muassa leikkauksesta kotiutetun potilaan painoa sekä verenpainetta. Lääkitystä voidaan tarvittaessa muuttaa nopeasti, jos vaikkapa potilaan paino kehittyy ei-toivotusti.

Sähköinen viestintäratkaisu Post-it-lappujen tilalle

Pyhtään kunnassa kotihoidossa olevien senioreiden hoitajat sekä omaiset viestivät aiemmin muun muassa ruutuvihkon ja Post-it-lappujen avulla. Näiden tilalle otettiin pilottikäyttöön sähköinen viestivihko, joka kokoaa tiedon yhteen paikkaan ja jota hoitajat sekä omaiset voivat käyttää paikasta sekä kellonajasta riippumatta. Omaiset eivät aikaisemmin kokeneet saavansa riittävästi tietoa senioreista, ja heidän yhteydenottonsa lisäsivät hoitajien työkuormaa. Omaiset joutuivat odottamaan seuraavaa käyntiä seniorin kotona päästäkseen lukemaan kuulumiset ruutuvihkosta. Myös hoitajien välisessä viestinnässä oli haasteita.

Sähköinen viestivihko on kuin peruskoulujen käyttämä Wilma-järjestelmä, jonka kautta opettajat sekä vanhemmat keskustelevat keskenään. Omaiset saavat sähköisestä viestivihkosta kootusti tietoa seniorin kuulumisista – mitä toimenpiteitä hänen kotonaan on tehty, minkälaista hoitoa hän on saanut kotikäynnin aikana, miten terveydentila on kehittynyt. Kynnys ottaa yhteyttä on sekä hoitajilla että omaisilla madaltunut, kun yhteydenotto ei välttämättä edellytä puhelinsoittoa.

Mitä jos emme tulevaisuudessa joutuisi lukemaan traagisia uutisia hankeen paleltuneista vanhuksista? Entä jos sairaalapäivien vähentymisestä syntyneet kustannussäästöt voisi investoida järkevästi vaikkapa lääkäreiden ja hoitajien määrän lisäämiseen? Lääketeollisuus ei ole ainoa tulevaisuuden terveydenhuollon ja hyvinvoinnin kehittäjä. Myös teknologian avulla voidaan pelastaa ihmishenkiä, kun se valjastetaan terveydenhuoltosektorin käyttöön.

Jääkaappisi ehkä tilaa ruokasi tulevaisuudessa kotiovelle, mutta eHealth saattaa pelastaa elämäsi.