Ville Tolvanen // March 01 2015

Elä kuten opetat

Digitalistien tehtäväksi näyttää muodostuvan ”HowTo Digitalize” Business.

Se on meidän miksi? (Sinek; Start with Why?) Mediapalvelu, #Digitalist -kuratointi, artikkelit, tapahtumat, koulutukset, kohtaamiset ja creative kaikki tähtäävät tähän.

Yhdessä olemme enemmän kuin osiemme summa.

Olemme alusta asti eläneet kuten opetamme. Avoimesti, välittämällä ja jakamalla asioita, ideoita ja liiketoimintaa. Olemme myös osoittaneet avoimuuden ja jakamisen voiman. Tänä vuonna Digitalist –tapahtumiin tullee yhteensä yli +3000 osallistujaa. Osallistujien profiili on erittäin korkea. 2015 Marketing Forumissa oli 69 markkinointijohtajaa ja tusina toimitusjohtajia.

Digitalistien tehtävänä on törmäyttää ideoita, ihmisiä ja yrityksiä.

Tehtävämme on olla suomalaisia yrityksiä ja yhteisöjä askeleen edellä ja auttaa heitä digitalisoimaan liiketoimintaa. Se tarkoittaa enemmän ja parempaa liiketoimintaa vähemmällä.

Haluisin tehdä opettamisesta ja avokeittiöstä entistäkin esimerkillisempää. Kirjoitin tänne älykkään asiakaskokemuksen luomisesta ja omaan blogiini juuri digiajan asiakaskokemuksen rakentamisesta. Seuraava askel tulisi olla viedä Digitalist -yhteisö alykkääseen ympäristöön.

Tällä hetkellä meillä on käytössä useita aplikaatioita, joiden kautta ”spämmäämme” viestejä somessa, suoraan ja eri medioiden kautta. Yksisuuntainen viestintä on paitsi huutamista, myös vanhanaikaista. Onneksi meillä on aktiivisina keskustelukanavina mukana FB, LI & TW. Nämä mahdollistava seuraajiemme ja aktivien osallistuttamisen toiminnan kehittämiseen.

Seuraava looginen askel olisi kasvattaa osallistujista ja seuraajista vuorovaikutteisia asiakassuhteita. Ei se ei tarkoita palvelun mainostamista tai digitalistin tyrkyttämistä vaan räätälöityjä palveluita ja kutsuja asiakkaiden palveluhistoriaa ja käyttäjäprofiilia hyödyntäen.

Olisi hienoa rakentaa Digitalistista älykäs ja tyylikäs palvelukokemus.

Olen kiinnostunut auttamaan älykkään asiakaskokemuksen kautta myös muita suomalaisia yrityksiä. Pohdin voisimmeko koostaa tiimin Digitalisteja rakentamaan palveluita myös muille suomalaisille. Älykkäälle kivijalalle on kyllä ja kysyntää ja osaamisesta huutava pula. Pelkät työkalut eivät johda mihinkään. Tarvitaan KULTTUURImuutos jossa yritys kääntyy oman tarjoamansa huutamisesta ja tuputtamisesta vuorovaikutukseen tasavertaisesti kaikkien sidosryhmien kautta.

Mitä sinä haluaisit tehdä suomalaisten hyväksi?

Ps. Yksinkertainen kuva pääsihteerin ”kivijalasta verkossa”

Dia1

More from Ville Tolvanen