Antti Eronen // May 09 2016

Entä jos myymme vääriä asioita?

Kun myymme asioita emme aina myy oikeita asioita. En tarkoita että tarjoaisimme väärää ratkaisua yrityksemme portfoliosta. Yrityksemme ratkaisu asiakkaan ongelmaan vain saattaa olla väärä.

Myyjä ei aina ole riittävän asiantunteva arvioimaan tarjooman sopivuutta. Hän voi silti saada sen helposti selville: kuuntelemalla.

Mitä jos kymmenen nykyistä tai potentiaalista asiakasta sanoo sinulle ”tämä ei sovi meille, tämä ei toimi”?  Pitäisikö sinun etsiä kymmenen kandidaattia lisää? Minulla on radikaali ehdotus: älä etsi. Lienet kuitenkin tunnistanut asiakasryhmän, jolla on jokin ratkaistavissa oleva ongelma. Siinä tapauksessa uudetkaan ostajakandidaatit eivät todennäköisesti löydä nykyisestä tuotteestasi riittävästi arvoa ja hyötyä. Mitäs sitten teet?

On valtavasti helpompaa muuttaa omaa, tiimisi ja yrityksesi toimintaa kuin pakottaa asiakas muuttumaan. Siispä muuta itseäsi, tiimiäsi ja yritystäsi.

Haluatko optimoida asioita? Voit laskea paljonko tuotteen tai palvelun mukauttaminen asiakkaiden tarpeiden pohjalta maksaisi. Vertaa summaa siihen, että myyjien määrä tuplataan vastaavaksi ajaksi, toivoen kasvavia tuloksia suuremmasta liidimäärästä.

Parhaassa tapauksessa selviät ajatusmuutoksella – positioimalla yrityksesi tuotteet ja palvelut uudella tavalla. Huonoimmassa tapauksessa joudutte kehittämään uusia ja parempia. Kun tämä hetki tulee vastaan älä pelkää ehdottaa muutosta.

Tyhmempää kuin se että tuottaa vääriä asioita on ainoastaan se, että yrittää myydä hyville asiakkaille vääriä asioita.