Ville Tolvanen // January 29 2018

Fiksailijat

Yksi johtamisen mahdollisuus ja haaste on asioiden fiksailu. Asioita ”laitetaan kuntoon” sitä mukaan, kun niitä ilmestyy tutkalle, tuulilasiin ja välillä syliin. Fiksailukulttuurin hyväksyminen annettuna johtaa lyhytnäköisiin valintoihin, pensaspaloihin ja jatkuvaan remonttivelkaan.

Fiksailun syntyminen johtuu luonnollisista elementeistä. Johtajiksi ja yrittäjiksi päätyy fiksuja ihmisiä, jotka ovat menestyneet työelämässä ja tottuneet uusiin asioihin ja johtamaan niistä ratkaisuja. Vahva itseluottamus ja arjen kaaos johtavat näkemykseen, jossa johtajaa suurempia asioita maailmassa ei olekaan.

Asiantuntijan ja johtajan maisema on usein vastakkainen. Asiantuntija saattaa pistää koko elämänsä yhden aihealueen syventämiseen ja pitää sitä luonnollisesti hyvin keskeisenä. Johtajalla saattaa olla uransa aikana kokemusta vain taloudesta tai yleisjohtamisesta ja eri alueiden syventävät jäävät kokematta. Lopputuloksena on väistämättä asioiden fiksailu kuntoon. Asioista päätetään intuitiivisesti ja parhaalla olemassa olevalla tiedolla.

Usein tietoa asiantuntemuksesta tai osaamisesta on tarjolla hyvin vähän. Asiantuntija luottaa maineeseensa tai yhtiönsä nimeen. On myös yhtiöitä, jotka kertovat vähän aidosta tekemisestään. Miten ihmeessä tieto osaamisesta ja kokemuksesta liikkuisi telepaattisesti ostajien päähän? Tässä kohtaa Suomessa kuvaan astuu loputon luottamus omaan myyntitaitoon. ”Me sanotaan niille.” 

Miten välttää asioiden fiksailu arjessa ja johtamisessa? Oma suunnitelmani pohtaa 1) selkeään visioon ja strategiaan 2) hallitukseen, joka aidosti tukee liiketoimintaa 3) johtoryhmään, jossa on aidosti hyvää osaamista, 4) kumppaneihin, jotka tuottavat tulosta ja 5) jatkuvaan oman toiminnan kyseenalaistamiseen ja kehittämiseen.

Ahneuden parempi määritelmä on rakentava tyytymättömyys, jolloin asioita aktiivisesti ja jatkuvasti parantamalla saadaan alati parempia tuloksia.

 

 

More from Ville Tolvanen