Marja-Liisa Pollari // September 28 2015

Haastajan markkinat

Ainahan me suomalaiset olemme olleet haastajia.

Harmi vain, että vuosikymmenien säännelty talousympäristö teki meistä hetkeksi monopolistisia jumittajia.

Ja nyt tuntuu vähän vaikealta lähteä muuttamaan ja valloittamaan maailmaa. Haastajana.

Haastajan asenteella ja osaamisella pärjää globalisaation ja digitalisaation tsunamissakin.

Haastajan on pakko löytää paremmat ja fiksummat tavat toimia.

Haastajan on tarjottava asiakkailleen enemmän ja helpommin. Haastajat mullistavat tällä hetkellä kokonaisia kategorioita uusilla toimintamalleilla. Haastajat hyödyntävät innovatiivisesti teknologiaa ja energisoivat taloutta jakamisella.

Haastaja on intohimoisen kiinnostunut ihmisten ja yritysten käyttäytymisestä. Haastaja tekee hyvin kotiläksynsä ja luo rohkeasti unelmansa paremmasta maailmasta.

Haastaja ahkeroi unelmansa toteuttamiseksi. Haastajan menestys syntyy nerokkaista oivalluksista, nopeasta oppimisesta ja osaamisten yhdistämisestä.

Haastaja voi olla innovaatori, soveltaja tai visionääri. Haastajaa vie eteenpäin tarkoituksen toteuttaminen. Haastaja voi väsyä, itkeä ja tuskastua, mutta haastaja ei jää ruikuttamaan ja syyttelemään muita.

Olemme täällä Suomessa syntyneet haastajiksi. Nyt tämä kolkkamme on osa maailman mullistumista. Välineet valloittaa maailmalta markkinoita ovat niin hyvät kuin itse haluamme. Päätetään vain olla paljon nykyistä taitavampia ja kunnianhimoisempia. Haastajia.