Ville Ohtonen // June 16 2016

Hannukarpoja kaikki

Tämä teksti kertoo ainutlaatuisesta ihmisestä.

Asiantuntijasta, jonka näkökulma poikkeaa tyystin muiden vinkkeleistä. Hän ajattelee luovasti ja yhdistelee asiat uudenlaisiksi kokonaisuuksiksi, jollaisia toiset eivät osaisi kuvitellakaan.

Tämä guru on kouliintunut kaltaiseksensa osaajaksi kulkemalla omia polkujaan. Kouluja on käyty, mutta suurimmat oppinsa mahtihenkilömme on imenyt eletystä elämästä ja sen varrelle osuneilta ihmisiltä.

Karttuneen kokemuksen ja näkemyksen turvin tämä visionääri pystyisi kevyesti ruokkimaan muidenkin osaajien tietoja ja taitoja.

Vaan yksi särö sankarimme kilvessä on: vaikka tällä oman elämänsä hannukarpolla toden totta on asiaa, ei hän kehtaa, tohdi, uskalla tai viitsi sitä sanoa.

Ja jos sanookin, supisee hän sanat vaimeasti vain lähimpien kuuluviin. Julkisille areenoille nämä uniikit näkemykset eivät – meidän kaikkien tappioksi – kuunaan löydä.

Tämän äärimmäisen kiehtovan ihmisen nimeä ei tässä tohdi paljastaa, mutta hänen kuvansa voi osoittaa: kurkista peiliin, sieltä hän taitaa katsella takaisin sinua.

Koska aivan jokainen tietää asioita, joita kukaan muu ei tiedä. Niin sinäkin.

Aivan jokainen hahmottaa asiat tavalla, jolla kukaan muu ei hahmota. Niin sinäkin.

Aivan jokainen kykenee sparraamaan, kommentoimaan ja avaamaan toisille uusia mahdollisuuksia, joita kukaan muu ei nähnyt olevan olemassakaan. Niin sinäkin.

Ja aivan jokaisella on ainutlaatuisia, muille arvokkaita näkemyksiä, jotka ansaitsisivat tulla julkaistuksi, luetuksi ja kommentoiduksi. Niin sinullakin.

Ja niin minullakin. Mutta ilman rakkaiden kollegoiden (kiitos Mikko, Anne ja Laura!) rohkaisua ja suoranaista kehotusta, en minäkään näitä näkemyksiäni tänne Digitalistiin kirjoittaisi.

Tämä on Digitalist-artikkelini numero 10. Yksikään teksteistä ei ole räjäyttänyt internetiä, mutta kuulemani mukaan useimmat ovat herättäneet aina jollakulla jonkin ideanpoikasen. Ja tämä on minulle riittävä syy jatkaa kirjoittamista.

Olisiko ideanpoikasten herättäminen sinullekin riittävä syy alkaa kirjoittaa, videoida, esiintyä tai muuten jakaa omia ainutlaatuisia näkemyksiäsi?

Me muut saisimme näkemyksistäsi paljon enemmän irti kuin arvaatkaan.

Ja samalla kun pääset itse vauhtiin, katso ympärillesi – keitä oman elämänsä hannukarpoja, joilla on kovasti asiaa, sinä voisit rohkaista? Hekään tuskin arvaavat ajatustensa arvoa muille.

Sanotaan, että jakaminen on välittämistä. Aivan yhtä suurta välittämistä on mielenkiintoisen, relevantin ja itsesi näköisen jaettavan synnyttäminen.

Usko pois, sinullakin on asiaa. Ja me muut haluamme kuulla sen.

More from Ville Ohtonen