Ville Tolvanen // July 06 2017

Huominen luodaan yhdessä tänään

Päättyvä kevät loi uuden kappaleen Digitalistin tarinaan. Verkoston rinnalle muodostui uusi ryhmä digitalisteja, kun Interquest, Rome Advisorsin Digitalist –liiketoiminnot ja Wunderkraut Sweden liittyivät kaikki osaksi emoalus Ixonosia. Tuloksena on yksi ja yhtenäinen Digitalist Group, joka yhdessä verkoston kanssa rakentaa huomisen palveluita tänään.

Haasteena yhtenäinen kulttuuri

Miten luoda ekosysteemiä, jossa seuraaja, osallistuja, asiakas, työntekijä ja omistaja ovat kaikki yhdessä ja erikseen osa suurempaa missiota? Vastaus löytyy arvopohjasta, arvostuksesta, ajattelusta ja yhteisistä tavoitteista. Ajattelen jokaisen asiantuntijan itse valitsevan suhteensa Digitalistiin. Maailmaan mahtuu kaikkea vihan kautta ihastukseen ja intohimoon. Saman pilven päälle mahtuu monenlaista. Tärkeintä on halu osallistua, vaikuttaa ja rakentaa huomista yhdessä.

Muotoutuva ryhmä on Suomessa ainutkertainen. Digitalistissa on töissä yli 20 eri maan passin haltijaa Venäjältä Etelä-Amerikkaan ja Digitalist studioita löytyy Vancouverista Lontoon kautta aina Kemiin asti. Omassa mielessäni Digitalistit elävätkin pilvessä ja jakavat ajatuksiaan ja kokemuksistaan yli kaikkien mahdollisten rajojen.

Rajoja rikkovaa ajattelua

Jokainen tietää oman unelmani liittyvän aidosti kansainvälisen, aidosti verkossa elävän ja menestyvän verkoston rakentamiseen. Haluan myös rikkoa rajoja asiakkaiden, toimittajien, alihankkijoiden ja kumppaneiden välillä. Digitalist kirjoittaa tarinaa, jossa on monta roolia, tehtävää ja tekemistä tilanteen mukaan. Uskon meidän yhdessä elävän hieman tulevaa jo tänään. Asiantuntijat, yritykset ja yrittäjät ympäri maailman rakentavat yhdessä huomista ja tunnistavat toisensa #digitalist –tunnuksen avulla. Tieto kulkee, yhdistää ja lisää jaettua ymmärrystä. Omassa mielessäni se on nopein tie parempaan huomiseen.

Haasteita piisaa

Vaikka maailma paranee, ei se tule koskaan valmiiksi. Siksi haaveilun rinnalla on muistettava arjen loputon lapiotyö. Myös Digitalist on valtavien haasteiden edessä. Mistä löytää toisintekijät, jotka arvostavat avoimen verkoston mahdollisuuksia ja ymmärtävät jokaisen oman panoksen ratkaisevan yhteisön tulokset. Mistä löytää luottamus siihen, että on parempi osallistua kuin jättää osallistumatta. Miten luvata, että valittu tie mutkineen on se oikea. Siinäpä pohtimista tulevalle syksylle.

Huominen luodaan yhdessä tänään

Tänään vahvistuva Digitalist luo laskentatavasta riippuen jo kolmanneksen arvoa Suomen ulkopuolelle. Kudomme verkkoa Piilaakson Euroopan ja Aasian välille. Näemme huomisen Digitalistin alustana, jossa teknologia, osaaminen, ihmiset ja yritykset yhdessä rakentavat parempaa huomista teknologiaa hyödyntäen.

Onpas hienoa uskaltaa lausua ajatuksia huomisesta, jotka ovat vielä vallitsevan harmaan takana. Tehdään paremmasta huomisesta yhdessä totta.

Heinäkuussa 2017 Digitalist – liike työllistää yli 200 ammattilaista Usassa, Kanadassa, UK:ssa, Ruotsissa ja Suomessa. Kevään aikana yhteisön puheenvuorot tavoittivat lähes 30.000 katselukertaa joista tapahtumissa oli fyysisesti mukana lähes 3000. Digitalist yhteisö haluaa luoda huomista yhdessä suunnittelemalla ja toimittamalla huomisen ratkaisuja tänään. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan!

More from Ville Tolvanen