Ville Tolvanen // September 11 2015

Ihminen, yhteisö, internet

Rohkeus luopua häpeästä ja ryhtyä avoimesti viestimään ajatuksistaan johtaa hyviin lopputuloksiin.

Ajatus ihmisten internetistä liittää erilaisia osaajia, sisältöjä ja palveluntarjoajia parempien ratkaisujen luomiseksi. Lopputuloksena syntyy yhteisöllisiä vaikutuspiirejä omistajien, tekijöiden ja yhteisöjen välille.

Avoin viestijä ei menetä mitään, mutta voi saada melkein mitä tahansa.

Et voi tietää yrittämättä kuka, missä ja miten kiinnostuu juuri sinun osaamisestasi. Mieti mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Ei mitään. Kaikki eivät pidä toiminnastasi, kohtaat vastustusta ja varmasti vähättelyäkin. Jätä sellainen omaan arvottomuuteensa. Keskity ainoastaan ihmisiin, jotka ovat kanssasi samoista asioista kiinnostuneita.

Digitalisaation hyödyntäminen vaatii vanhasta luopumista ja uskallusta ajatella ja toimia uudella tavalla. Jokainen yritys voi olla asiakaslähtöinen, mullistava, oma toimialansa Uber. Kysymyksessä on älykkään, integroidun ja asiakaslähtöisen liiketoimintamallin luomisesta mille tahansa toimialalle. Ei ihme että sama ajattelu leviää kaikkeen mahdolliseen siivouspalveluista ruokatuottajien suoraverkostoihin.

Älä vastusta muutosta vaan rakasta sitä.

Anna sattumalle mahdollisuus ja valmistaudu epäonnistumaan, puurtamaan ja muuttamaan suuntaasi. Vain vahingossa onnistuminen on vaikeaa. Mainoksen sanoin onni tuntee veikkauskorttia käyttävän, onni tuntee ajokorttia näyttävän. On syytä osallistua jos meinaa voittaa.

Ihmisten internet mahdollistaa ihmisten mukaan ottamisen koko arvoketjuun. Tuotteita ja palveluita voidaan kehittää yhdessä asiakkaiden kanssa, Tuotteiden toimituksen voidaan suorittaa asiakkaan valitsemassa kanavassa ja asiakaspalvelu hoitaa tehokkaasti verkossa. Analytiikan kautta tiedetään mikä toimii ja mitä tarvitaan enemmän. Mittaa tuloksia koko ajan ja enemmän kuin tekemistä.

Vain tuloksilla on väliä.

Dia4

Suomi saattaa olla ainoa maa, jossa merkittävä osa päättäjistä vielä empii digitalisaation mahdollisuuksia. Verkko on silti tullut jäädäkseen ja kuluttajat ovat jo äänestäneet lompakoillaan.

Tulevaisuutta on rakennettava edelläkävijöiden eikä perässähiihtäjien ehdoilla.

Nyt on korkea aika ryhtyä uudistamaan koulutusta, kuntataloutta, terveydenhoitoa ja yritystoimintaa. Parhaiten uusien mallien luominen onnistuu hyppäämällä ketterästi mukaan verkon vietäväksi.

More from Ville Tolvanen