Aamer Chaichee // October 05 2015

Ihmiset ryntäävät mobiiliin – onko verkkokauppasi valmis?

Mobiiliverkkokaupat tekevät ostamisesta turvallista, helppoa ja ennen kaikkea hauskaa.

Omia sovelluksia löytyy joiltakin suomalaisilla brändeiltä, kuten VR:ltä ja S-ryhmältä. Verkkokauppojen mobiilioptimoituja sivuja näkyy kiitettävästi, esimerkiksi NetAnttilalla.

Miksi ihmiset ryntäsivät mobiiliin? Perimmäisiä syitä löydän kolme.

Toiminnan kannalta olennaista on maksaminen. Mobiilipalveluissa maksaminen on nykyään luonnollista ja turvallista. Korttien tietojen laittaminen mobiilipalveluun ei enää aiheuta sydämentykytyksiä. Mikäli maksuongelmia syntyy, ne voidaan jäljittää.

Parhaimmat mobiiliverkkokaupat tarjoavat ylivertaisen käyttäjäkokemuksen. Niitä on kiva selailla ja käyttäjä pystyy tekemään virtuaalista ikkunashoppailua missä vain. Läppäriä harvemmin kaivat esille bussissa, mutta kännyköitä näpläävät kaikki. Kuinkakohan moni sinun vierustovereistasi on tällä hetkellä ostamassa tai ikkunashoppailemassa?

Juuri tämä on se toinen avaintekijä. Ajanvietto. Se on vastaus, kun johtoryhmä kyseenalaistaa mobiiliverkkokaupan tarpeen. Se on myös vastaus, kun johtoryhmä haluaa mobiiliverkkokaupan heti. Suunnittele rauhassa, miten kuluttajat viettävät aikaa palvelussasi.

Loistava käyttäjäkokemus helppouden kautta on mahtavaa. Silti todellinen askel otetaan vasta kun sosiaalisuus liitetään mukaan. Fab.comissa käyttäjät voivat tykätä tuotteista ja Wanelossa voit tägätä kaverisi tuotteeseen. Ne vievät verkkokauppaa kohti uudenlaisia mahdollisuuksia. Kännykän tavoite on aina ollut ihmisten tuominen yhteen verkostoon.

Kun kuluttajan ajanvietto, maksaminen ja verkosto löytyvät kännykästä, kaupanteko kasvaa.

Sosiaalinen ostaminen näkyy myös Facebook-kirpparien suosiona. Ne ovat vieneet käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden ostamisen pois perinteisiltä kauppapaikoilta. Uskon, että sosiaalisuus ja ajanvietto aiheuttivat sen. Toisaalta maksaminen tapahtuu Facebook-kirppareilla edelleen perinteisellä vaivalloisella tavalla.

Pohdimme näitä asioita, kun perustimme startupin. Miten nämä kolme asiaa saadaan yhdistettyä yhteen paikkaan? Miksei ole helppoa palvelua, jossa voi ostaa ja myydä sosiaalisesti ja turvallisesti? Siitä syntyi Zadaa, vaateverkosto, joka yhdistää saman kokoiset ja tyyliset ihmiset luoden suoran markkinapaikan ostaa ja myydä käytettyjä vaatteita.

Käänsimme perinteisen käytettyjen vaatteiden peer-to-peer kaupan toisin päin. Ensin löydetään sopivat myyjät, sitten tulevat itselleen istuvat vaatteet. Tavoitteemme on luoda maailman suurin vaateverkosto, jossa kuka tahansa löytää älypuhelimellaan vaatekaksosensa eli omat peilikuvansa.

Enää ei tarvitse metsästää itselleen sopivia vaatteita taikka potentiaalisia ostajia.

Zadaa on luotu kolmen yrittäjän toimesta, ilman ulkopuolista rahoitusta. Zadaa:n perustajiin kuuluu myös Iiro Kormi sekä Sauli Hirvi. Sovellus on ladattavissa App Storessa. Android-versio ilmestyy markkinoille myöhemmin tänä vuonna.