Juha-Matti Raunio // August 01 2017

Kaikki tullaan myymään lopulta verkosta vai tullaanko?

 

“Tällaista tuotetta olen odottanut. Aikaisemmin olen juonut spritzereitä (valkoviini + vichy).”

“Olut tai siideri ei ole koskaan ole ollut mun juttu ja viini/skumppa on liian vahvaa. Loistava tissuttelujuoma!”

“Glöet White tarjoaa tyylikkään kuplien fiiliksen olematta alkoholipitoisuudeltaan niin vahva.”

 Verkkokauppa vs. pitkäripainen

Mr.#V sanoo kaikki, mitä voi myydä verkosta siirtyy verkkoon. Tällä hetkellä me todella toivomme niin, sillä päätimme lanseerata Glöet-tuoteperheen toisen kuplivan juoman Glöet Whiten jo täksi kesäksi Alkon verkkokaupan kautta!

Tehtävä ei ole helppo, sillä me suomalaiset olemme tottuneet pitkäripaiseen tai rahtaamaan juomamme Virosta. Uskomme kuitenkin, että pystymme luomaan riittävän pöhinän verkkoon, jotta saadaan riittävän moni kokeilemaan rohkeasti Alkon verkkokauppaa ja tilaamaan uutuustuotteemme Glöet Whiten verkosta. Tavoite on selkeä; mikäli tuote myy riittävän hyvin verkossa ja löytää tiensä riittävän monen Alkon myymälän hyllyyn nousee tuote vakiovalikoimaan, sillä sieltä ne volyymit myydään vielä vuosiksi eteenpäin.

Ideasta kaupalliseksi tuotteeksi

Idea Glöetin kesäversioon syntyi, kun maistoimme vaimoni Anette Raunion kanssa kesällä 2012 Barcelonassa Cava Sangriaa.

“Sangria on loistava kesäjuoma, mutta omaan makuun se on liian makea. Cava Sangria yhdisti sangrian ja kuohuviinin parhaat puolet ja oli todella raikas tuttavuus.”, kertoo Anette Raunio.

Glöet Whiten reseptiä kehitettiin ensin kotioloissa Espoossa useamman vuoden ajan, kunnes tiimiin liittyivät markkinointiguru Theodor Arhio sekä Suomen viinimaestro Antti Rinta-Huumo. Työnjako oli selkeä. Me rakentaisimme houkuttelevan tuotekonseptin ja viinialan asiantuntijat kehittäisivät täydellisen reseptin. Glöet White valmistetaan suomalaisen reseptin mukaan Espanjassa sangrian syntyseuduilla palkitun viinintuottajan Custom Drinks’n ammattitaidolla.

“Glöet White on raikas aromatisoitu kuohuviini, joka on maustettu Sangrian makumaailmasta tutuilla hedelmillä kuten yuzulla, appelsiinilla sekä sitruunalla. Juoma suositellaan nautittavan viinilasista muutaman jääpalan kera. Mikäli haluat vielä tuunata juomaa, kannattaa lasiin lisätä esimerkiksi muutama siivu mansikkaa sekä mintun lehtiä.”, valaisee Antti Rinta-Huumo, Viinilehti. 

Innovaatio on kahden asian yhdistämistä uudella ja yllättävällä tavalla

Vuodessa on kaksi kuohuviinien selkeää myyntipiikkiä; loka-joulukuu sekä touko-elokuu. Jouluna 2015 lanseeratussa Glöet glögiskumppassa yhdistyivät glögi + kuohuviini. Kesällä 2017 lanseerattavassa Glöet Whitessä puolestaan yhdistyy Cavan ja sangrian parhaat puolet. Glöet White lanseerauksen jälkeen meillä on portfoliossa sesonkikuplivat kahteen kuohuviinien suurimpaa kulutuspiikkiin, sekä jouluun että kesään.

Idea on hyvä, vasta kun se saadaan myytyä!

Aivan kuten glögiskumppa Glöetin tapauksessa Glöet White ei päässyt vakiovalikoimaan ensimmäisellä kerralla, mutta emme luovuttaneet vaan päätimme lanseerata suomalaisten kehittämän kesäskumpan jo täksi kesäksi Alkon verkkokaupan kautta. Mikä hienointa uutuus kesäjuoma lanseerataan samanaikaisesti Alkon lisäksi myös Ruotsiin, Norjaan, Viroon, sekä Englantiin!

Olemme pieni suomalainen startup-yritys. Uskomme, että kehittämillämme tuotteilla on kysyntää myös Suomen rajojen ulkopuolella. On ollut huikeaa huomata kuinka Glöet on jo kasvanut kahdessa vuodessa pieneksi jouluilmiöksi niin Suomessa kuin Ruotsissa. Se, että Glöet White lanseerataan suoraan viidelle markkinalle on meille huikea mahdollisuus!”

Alex Stubin tapaan kolme teesiä, miksi Glöet White tulee olemaan menestys:

  1. Glöet White yhdistää kaksi trendikästä juomaa: kuohuviinin + vaalean sangrian = Glöet White. Tuote on uniikki ja sen maku on super hyvä!
  2. Kuluttajat kaipaavat lisää mielenkiintoisia uutuuksia kasvavaan Low alcohol-kategoriaan.
  3. Joka kesä tulee kesähitti, -tyyli ja –juoma.

Päivätöissa mainostoimisto TBWA\Helsingillä näen päivittäin miten tänä päivänä tehokkainta markkinointia ovat brändikäytös (teot, innovaatiot), ansaittu media, sisältö-markkinointi sekä reaktiivisyys eli kyky kiinnittää brändi ajankohtaisiin ilmiöihin. Näitä oppeja testaamme päivittäin kesätöissä skumppakauppiaina.

Tämä blogiteksti on rehellinen sisältömarkkinointikirjoitus, jota saa jakaa, tykätä ja jonka luettuasi PITÄÄ OSTAA Glöet Whiten Alkon tilausvalikoimassa täältä!

Glöet kuplii mukavasti meidän päämarkkinointikanavassa somessa eli muista tykätä FB:ssä ja Instassa. Share the love! #glöet #glöetwhite #skumppasangria

Kesäterveisin, Juha-Matti Raunio, @juhisraunio

Ps. Glöet White– kupliva vaalea sangria on uusi raikas kesäjuoma. Kuplivat jäillä nautittavat juomat on olleet viime vuodet kovassa nosteessa ja esimerkiksi Aperol Spritz on ihastuttanut jo useampana kesänä ympäri Eurooppaa. Glöet White on hiukan miedompi kuin kuohuviini (alc 8%), sillä tutkimusten mukaan erityisesti naiset ovat kaivanneet markkinalle raikasta ja tyylikästä, mutta ei niin vahvaa kesäjuomaa. Muun muassa Ruotsissa System Bolaget panostaa voimakkaasti tähän kasvavaan low alcohol-kategoriaan.

 

More from Juha-Matti Raunio