Joonas Villanen // October 20 2014

Katumus on epäammattimaista

“Mitä olemme menneet tekemään? Tämä projekti on täysi fiasko, täydellinen epäonnistuminen. Tästä eteenpäin teemme VAIN mitä osaamme ja mihin olemme tottuneet.”

Lausahdus kertoo katumuksesta, joka taas on merkki epäammattimaisuudesta. Katumus on tyhmyyttä, sillä se estää näkemästä epäonnistumista opin tienä. Vain tyhmä jättää katsomatta taaksepäin ja analysoimasta lopputulemaa ja sitä, mikä meni vikaan. Vain katuva jättää tilaisuuden oman toiminnan kehittämiseksi ja tehostamiseksi käyttämättä.

Osallistuin tiistaina (14.10) Digitalist Networkin järjestämään Future Media Forumiin. Tässä tilaisuudessa Ulla Jones antoi omassa puheenvuorossaan meille esimerkin loistavasta asenteesta, ammattitaidosta ja rohkeudesta. Jossakin määrin onnistuneen projektin takaa löytyi monta epäonnistumista ja kriisiä. Mutta mikään näistä ei saanut Arla Ingmanin ja Somekokin koneistoa pysähtymään. Epäonnistumiset ja kriisit sivuutettiin hokemalla itselle:

“Shit happens – Let’s move forward!”

Ulla myönsi avoimesti kuinka jengi ei ollut täysin valmis koitokseen, prosessit eivät olleet loppuun asti mietittyjä ja suurimman osan ajasta tekeminen oli reagointia. Mutta mikä tärkeintä, kampanja vietiin loppuun mallikkaasti. Ja tuloksia analysointiin. Nyt he ovat valmiimpia uusiin, tuleviin koitoksiin kuin koskaan ennen.

Tämä kertoo uudesta tekemisestä. Sisältöä pitää tuottaa hinnalla millä hyvänsä. Laitamme itsemme ja yrityksemme likoon, jotta voimme tarjoilla asiakkaillemme kokemuksia, viihdettä ja elämyksiä tavallisuuden sijaan. Teemme, jotta asiakkaamme voivat osallistua ja olla osana brändiä. Ja siksi, että brändi voisi olla osana asiakkaan elämää.

Me suomalaiset olemme hauskaa kansaa siinä mielessä, että pelkäämme kaikkea uutta. Oli kyseessä sitten toimintamalli, palvelu, prosessi tai mikä muu tahansa. Epätietoisuus on ja epäusko omaan itseemme ajavat meidät pelkotilaan, joka haittaa kehitystämme. Katsomme asiaa usein myös liian kirjaimellisesti ja perustelemme asioita tavalla, joka tukee omaa näkemystämme maailmasta. Lopetetaan siis tämä hölmöys ja aloitetaan maailman valloitus. Tiedän ja uskon, että pystymme siihen. On aika sinunkin uskoa!


More from Joonas Villanen