Ville Tolvanen // December 15 2013

Kauppa ei kannata

Kauppavuosi 2013 päättyy varsin sekavissa tunnelmissa. S-ryhmä saattaa nimetä uuden pääjohtajansa tradition vastaisesti talon ulkopuolelta, Stockmann tahkoaa tappioita ja Kesko tuntuu etsivän itselleen uutta strategiaa kurjuuden keskellä. Suomi on selvästi yhä ainakin kuluttajakaupan näkökulmasta taantumassa. Tulevaisuus näyttää paljonko pettymyksistä johtuu huonosta säästä ja toimintaympäristöstä ja kuinka paljon kiihtyvästä rakennemuutoksesta.

Stockmann raportoi nyt myös muotiketjujen vaikeuksista. Liikkeitä suljetaan ja tulosta tunnutaan yrittävän säästää kasaan. Tulostiedot eivät kerro verkkokaupan tai verkossa kilpailevien kuten Zalandon vaikutuksista Seppälän tai Lindexin tuloksiin. Olisi kiinnostavaa kysyä Lindexin ovensuussa kuinka moni nykyisistä asiakkaista ostaa myös Zalandosta tai vastaavasta.

S-ryhmä sähköistää itseään hyvistä asemista. Omistaja-asiakkuudet, verkkopankki, hotelli-, ravintola-, ja muu palveluliiketoiminta luovat hyvät edellytykset sähköiselle kivijalalle ja uusien palveluiden rakentamiseen verkkoon. Ryhmällä tuntuu vielä olevan hakusessa integroidun asiakaskokemuksen rakentaminen ja palveluiden ristiinmyynti. Suosittelen ässälle Finnairin, Nordean ja muiden palveluyritysten verkkostrategioiden opiskelua.

Kesko on suomalaisen etäkaupan ja verkkokaupan pioneerejä Anttilan postimyynnin ja Netanttilan tuella. Samaa osaamista tuntuu leviävän muihinkin brändeihin. Keskon Plussa-asiakkuusstrategiaa voisi luonehtia kevyeksi. Asiakkaan suhde Keskoon, Plussaan tai ketjuihin tuntuu ainakin minulle varsin hähmäiseltä. Itse asiassa Keskon pärjääminen verkossa taitaisi tarvita kokonaan uudenlaista organisoitumista ja strategiaa koko yhtiön sisällä.

Verkko kohtelee kaltoin keskimääräisyyttä. Sanomalehden vähän juttua kaikesta, tavaratalon kaikkea kaikille, ja muut yhden pysäkin taktiikat verkossa ontuvat ilman erinomaista asiakaskokemusta verkossa. Asiakaskokemus on paljon muutakin kuin yksittäiset verkkopalvelut tai –kaupat brändin domainissa.

Kauppa, verkkokauppa ja liiketoiminta verkossa ovat kaikki merkittäviä #Digitalist teemoja vuodelle 2014. Satsaamme sekä sisältöihin, tapahtumiin että tempauksiin paremman kaupan puolesta. Tervetuloa mukaan viestimään, vaikuttamaan ja rakentamaan enemmän ja parempaa kauppaa verkossa! Olkoon 2014 vahva vuosi niin kaupalle verkossa, verkkokaupalle kuin uusille palveluillekin. Nähdään verkossa!

ps. Kiinostavaa nähdä tuoko 2014 ensimmäisen verkkokaupan Helsingin pörssiin verkkokauppa.comin muodossa.

More from Ville Tolvanen